Připravili jsme pro vás tři recepty, které spojuje jedno a sice vynikající italský dezert - tiramisu. Každý recept je trochu jiný, přesto jsou všechny snadné na přípravu a hlavně vynikající. Věříme, že si vyberete.
Tiramisu po česku
Co budete potřebovat:
2 kelímky pomazánkového másla bez příchuti
2 kelímky smetany ke šlehání
4-5 lžic cukru
1-2 lžičky instantní kávy
2 lžíce mandlového likéru
1 lžíce kakaa
2 balíčky cukrářských piškotů
Postup:
Kávu nasypte do hrnečku a zalijte 100 ml vroucí vody a přimíchejte likér.
Začněte šlehat smetanu a když začne tuhnout, přidejte cukr a pomazánkové máslo (pokojové teploty). Šlehejte, dokud nevznikne hladký krém. Obdélníkovou misku (rozměr asi 20 x 30 cm) vyložte vrstvou cukrářských piškotů.
Pokapejte je polovinou kávy a počkejte, než se vsákne.
Potřete polovinou krému a vše zopakujte. Krém na povrchu uhlaďte, formu přikryjte a vložte na několik hodin do chladu (nejlépe přes noc).
Před rozkrájením moučník posypte přes cedník kakaovým práškem.