V hlavní roli TIRAMISU: Tři fantastické recepty nejen k odpolednímu KAFI

Připravili jsme pro vás tři recepty, které spojuje jedno a sice vynikající italský dezert - tiramisu. Každý recept je trochu jiný, přesto jsou všechny snadné na přípravu a hlavně vynikající. Věříme, že si vyberete.

Tiramisu po česku

Co budete potřebovat:

2 kelímky pomazánkového másla bez příchuti
2 kelímky smetany ke šlehání
4-5 lžic cukru
1-2 lžičky instantní kávy
2 lžíce mandlového likéru
1 lžíce kakaa
2 balíčky cukrářských piškotů

Postup:

Kávu nasypte do hrnečku a zalijte 100 ml vroucí vody a přimíchejte likér.

Začněte šlehat smetanu a když začne tuhnout, přidejte cukr a pomazánkové máslo (pokojové teploty). Šlehejte, dokud nevznikne hladký krém. Obdélníkovou misku (rozměr asi 20 x 30 cm) vyložte vrstvou cukrářských piškotů.

Pokapejte je polovinou kávy a počkejte, než se vsákne.

Potřete polovinou krému a vše zopakujte. Krém na povrchu uhlaďte, formu přikryjte a vložte na několik hodin do chladu (nejlépe přes noc).

Před rozkrájením moučník posypte přes cedník kakaovým práškem.

Uno, due, tre: Tiramisu! 3 fantastické recepty na víkend

Další články

čtenářů si právě čte tento článek