1. Městská doprava

Máte-li miminko, informujte se v místním dopravním podniku, zda poskytuje zvýhodněné jízdné, či dopravu zdarma. Situace se v jednotlivých městech liší. Zatímco v Praze jezdí bezplatně dítě do šesti let, v Brně má v případě dítěte do tří let dopravu zdarma i jeho doprovod! V Plzni má nárok na přepravu zdarma dítě do šesti let věku, jeho doprovod potom jezdí za zvýhodněné, zlevněné jízdné. Abyste však nárok získala, je většinou třeba navštívit prodejní místo dopravního podniku, kde vám vystaví pro dítě cestovní průkaz.

2. Kluby miminek

Na plenách, vlhčených ubrouscích, či dětské kosmetice můžete ušetřit stokoruny, pokud využijete nabídek drogerií a obchodních domů a registrujete se do baby klubů. Nárok na členství má maminka s dítětem do tří let, nebo těhotná žena. Registrace je vždy zdarma, stačí vyplnit přihlášku a předložit rodný list dítěte (příp. těhotenskou průkazku).

Kafe.cz zjistilo: Kam se přihlásit?

Drogerie Schlecker
Baby klub v síti drogerií Schlecker nabízí bezplatnou registraci jak čerstvým, tak nastávajícím maminkám. Ihned po vyplnění přihlášky získáte plastovou kartu, která vás opravňuje ke slevě při každém nákupu na označené druhy zboží. Výhodněji tak můžete nakoupit nejen kosmetiku, ale i příkrmy, kaše či kojenecká mléka. Slevy můžete čerpat až do tří let věku dítěte.
Více na www.droxi.cz
Drogerie DM
Síť drogerií DM nabízí program DM Babybonus. Každé dítě, které se narodí v roce 2009, získá dárek v podobě slevových kuponů za 10 000 Kč. Program mohou využít jak čerstvé, tak nastávající maminky. Po vyplnění přihlášky na prodejně a předložení rodného listu či těhotenské průkazky, získá maminka ihned knížku se slevovými kupony. Další obdrží během prvních tří let věku dítěte. Dohromady tak může ušetřit až 10 000 Kč.
Tip Kafe.cz: Přihlaste se do 30. 6. a můžete vyhrát roční zásobu plen Pampers.
Více na www.dm-drogeriemarkt.cz
Globus
V Globusu se můžete přihlásit do Mimi klubu. Každý měsíc tak budete mít možnost nakoupit řadu dětských věcí za zvýhodněné ceny – od drogerie, přes oblečení po potraviny. Registrace je bezplatná a můžete ji provést buď přímo v hypermarketech Globus, anebo na internetu. Členství je určeno pro těhotné ženy a rodiče s dětmi do tří let. Členové klubu mají možnost zúčastnit se soutěží a dalších akcí.
Více na www.mimi-klub.cz
Huggies Club
Pokud používáte plenky a ubrousky značky Huggies, vyplatí se vám bezplatná registrace do Huggies Clubu. Každý měsíc tak dostanete e-mail s novinkami, ke speciálním příležitostem potom obdržíte slevové kupony. Registrovat se můžete snadno na internetu. Členství v klubu není omezeno na rodiče s dětmi, členem se může stát každý starší 15 let.
Více na www.huggiesclub.cz

3. Rodinné pasy

Celkem sedm krajů se již zapojilo do originálního projetu Rodinné pasy, který odstartoval v roce 2006. Pokud bydlíte v některém z nich, máte možnost se bezplatně registrovat a čerpat slevy na vstupy, nákupy u smluvních partnerů a podobně, které se pohybují v rozmezí od 10 do 50 %. Přihlásit se může rodina či rodič s dítětem do 18 let. Podmínkou je bydliště v některém z následujících krajů: Jihomoravský, Vysočina, Olomoucký, Pardubický, Zlínský, Ústecký a Královéhradecký.

Více na www.rodinnepasy.cz