• Sirona je autosedačka ze skupiny 0+/1.

„Od narození do zhruba čtyř let či 18 kilogramů váhy, záleží na velikosti dítěte, upevníte Sironu proti směru jízdy. V případě potřeby ji můžete využít i po směru, a to zhruba od 9 měsíců,“ vysvětluje Martin Poš ze Cybexu. Díky rotační základně se dítě do autosedačky snadno usazuje a během chvíle Sironu natočíte do požadované polohy. V případě cestování po směru jízdy je pětibodový pás nahrazen bezpečnostním pultem, který supluje airbag a v případě nárazu chrání dítě výrazně lépe než pás. Malý pasažér se o něj zároveň může pohodlně opřít či si na něm hrát.

Cybex každoročně boduje v testech bezpečnosti autosedaček ADAC a dalších renomovaných organizací. Od Sirony se očekává, že posune bezpečnost cestování s dětmi ještě do vyšší úrovně a předběhne konkurenci o několik let,“ říká Jiří Bracháček, odborník na dětské zboží ze společnosti Babystar. Stejně jako všechny ostatní autosedačky od Cybexu je i Sirona vybavena posílenou boční ochranou proti nárazu, tzv. L.S.P. systémem. V automobilu se Sirona snadno ukotví díky systému isofix.

Vedle důrazu na bezpečnost autosedačky Cybex neopomněl ani na atraktivní zpracování. Sirona získala prestižní ocenění red dot award 2012 za design, na kterém se podíleli, stejně jako u předchozích sedaček, také čeští designeři ze studia Koncern.

Autosedačku Sirona naleznete na www.babystar.cz,
doporučená prodejní cena je 10. 590 Kč.