TOP večeře: Viva la domácí pizza

Aneb vychutnejte si to nejlepší z Itálie. Máme pro vás 4 nejlepší recepty na domácí pizzu. Uvidíte, jak bude tahle večeře všem, hlavně dětem, chutnat.

Italská pizza

Co budete potřebovat: 4 hrnky hladké mouky (1 hrnek = 2,5 dl), 200 ml vody ohřáté na 40 °C, 8 lžic extra panenského olivového oleje, 21 g čerstvého droždí, 2 lžičky hrubé mořské soli, trochu mouky, na náplň: rajčatovou omáčku, mozzarellu, černé olivy, bazalku, prosciutto

Postup:

1. Mouku nasypeme na vál, doprostřed uděláme důlek a nalijeme do něj vodu rozmíchanou s droždím. Přimícháme polovinu oleje a sůl a rukama uhněteme vláčné a pružné těsto. Mísu vysypeme trochou mouky, vložíme do ní těsto, mísu zakryjeme mikrotenovou fólií a na teplém místě necháme těsto vykynout asi 2 hodiny, až zdvojnásobí svůj objem.

2. Alespoň 20 minut před pečením zapneme troubu na nejvyšší teplotu a mřížku, na kterou položíme pizzu, umístíme co nejníže. Formy na pizzu nebo obrácené plechy lehce potřeme zbylým olejem. Těsto přeložíme na pomoučený vál a lehce ho propracujeme do hladka. Rozdělíme ho na dvě části a každou rozválíme nebo vytáhneme prsty do kruhu. Přeneseme je do forem nebo na plech, rukama je ještě vytáhneme do kruhů o průměru asi 30 cm a tloušťce 5 mm a okraje necháme trochu silnější. Těsto necháme znovu lehce vykynout, pak obě pizzy potřeme olejem, obložíme podle vlastní chuti, vložíme do rozpálené trouby a upečeme dozlatova a dokřupava (asi 20 - 25 minut).

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Vejce: dobré rady nad zlato

Vejce: dobré rady nad zlato

Jak uvařit vejce natvrdo, aniž by prasklo, či jakým způsobem se pak rychle zbavit skořápky? Tyto i další otázky vám zodpovíme v našem článku.

Akční letáky