Italská kuchyně je nejen chuťově vynikající, ale vyniká i svou rychlostí. Jejím tradičním pokrmem je rizoto. A my vás ho naučíme na tři různé způsoby.
Italské rizoto
Doba přípravy: 45 minut
Co budete potřebovat: 350 ml rýže Arborio (nebo jiné zlatozrnné rýže), 100 g másla, 1 cibuli, 100 ml suchého bílého vína, 1 hrst parmázánu na posypání, zeleninový vývar, sůl
Postup:
1. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na zahřátém másle zpěníme cibuli a osmahneme dosklovata.
2. Přisypeme důkladně omytou rýži Arborio a mícháme na ohni, až rýže zprůhlední. Přelijeme kvalitním bílým vínem a necháme vypařit - zredukujeme. Podléváme po dávkách vývarem, tekutina nesmí rýži překrývat. Za stálého míchání uvaříme rýži doměkka asi 20 minut.
3. Vmícháme kostku másla, osolíme a posypeme parmazánem. Hotové rizoto nesmí být suché.