TOP rychlé večeře: Nastává čas salátů

Na jaře ožívá naše zahrada a s ní i naše kuchyně. Odlehčete svému tělu a udělejte si k večeři jeden z našich chutných jarních salátů.

Salát z červené řepy s uzeným lososem

Co budete potřebovat: na salát: 250 g sterilované červené řepy, 1 lžíci strouhaného křenu, 270 g uzeného lososa (filety), 1 hrst směsi listových salátů; na zálivku: špetku soli, špetku mletého pepře, 1 lžíci dijonské hořčice, 150 ml olivového oleje, 120 ml vinného octa

Postup:

1. Nejdříve připravíme zálivku. Do čisté sklenice se šroubovacím víčkem dáme všechny přísady, sklenici dobře uzavřeme, obsah protřepeme a sklenici uložíme do chladničky.

2. Odkapanou nakládanou řepu vložíme do mísy (případné větší kusy překrájíme), přidáme křen a 2 lžíce připravené zálivky a důkladně promícháme. Filety z lososa rozdělíme na drobné kousky.

3. Řepu v míse smícháme s opranými a osušenými salátovými listy a navrch naaranžujeme lososa.

Kafe.cz říká:

  • Hotový salát posypte nasucho opraženými slunečnicovými semínky.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky