TOP rychlé večeře: 5x nejlepší letní saláty

Komu by se v létě chtělo trávit dlouhý čas v kuchyni u plotny nebo jíst těžká jídla. Saláty jsou nejlepším jídlem pro horké letní dny a my pro vás máme 5 těch nejchutnějších.

Špenátový salát s avokádem a jahodami

Co budete potřebovat: na salát: 6 hrnků čerstvého baby špenátu, 250 g jahod, 1 avokádo, 120 g sýru s modrou plísní (ideálně Gorgonzoly), 2 lžíce mandlových plátků, ½ menší červené cibule; na zálivku: ½ hrnku avokádového, olivového nebo ořechového oleje, 3 lžíce jablečného octa, 2 lžíce medu, 1 lžíci máku, sůl, pepř

Postup:

1. Nejdříve připravíme zálivku. Všechny přísady dáme do skleničky, dobře ji uzavřeme a zálivku důkladně protřepeme.

2. Špenát zbavíme stonků, dobře ho omyjeme a necháme odkapat v sítu. Jahody očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Avokádo rozkrojíme, krouživým pohybem obou půlek proti sobě od sebe půlky oddělíme, vyjmeme pecku a dužninu vydlabeme lžící. Nakrájíme ji na kostičky a nasypeme do mísy. Přidáme špenát, jahody, rozdrobený sýr, mandlové plátky a cibuli nakrájenou na jemné plátky.

3. Salát přelijeme připravenou zálivkou, opatrně promícháme a ihned podáváme.

Kafe.cz radí:

  • 1 hrnek = 250 ml

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


TOP recepty: Víkendové mlsání

TOP recepty: Víkendové mlsání

Tentokrát pro vás máme hned 4 světové speciality. Názvy vám možná nic neříkají, ale jakmile se odhodláte a ochutnáte, už nebude chtít nic jiného.…

Akční letáky