Staňte se předplatitelem našich časopisů
mojepredplatne.cz

TOP recepty: Tradiční Velikonoce

Některé velikonoční recepty jsou náročné a vyžadují delší přípravu. Ale i přesto stojí za to. Pojďte se s námi inspirovat těmi nejchutnějšími a nejtradičnějšími recepty.

Velikonoční marcipánové mini mazance

Co budete potřebovat: 400 g polohrubé mouky, 100 g hladké mouky, 1 droždí, 125 g cukru, 0,5 vanilkového lusku, špetku soli, citronovou kůru z 1 citronu, 20 ml rumu, 50 g marcipánu, 220 ml mléka, 3 žloutky, 140 g másla, 45 g rozinek, 1 vejce na potření, 40 g nahrubo nasekaných mandlí, 10 g moučkového cukru

Postup:

1. V kastrůlku si připravíme vlažné mléko a rozpustíme v něm máslo, přidáme nakrájený marcipán, žloutky a rum. Vše promícháme s připravenou směsí mouky na vláčné, ale pružné těsto, které ještě na 10 minut vložíme do kuchyňského robotu a násadou tvaru K mícháme na nízké otáčky, aby se co nejvíce provzdušnilo. Na závěr je lehce poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut odpočinout na teplém místě.

2. Po půl hodině vytvarujeme malé válečky o hmotnosti cca 140 g a vložíme je do máslem vymazaných formiček. Remosku vysteleme pečicím papírem a naskládáme do ní formičky s mazancem. Vše necháme dalších 30 minut v teple odpočívat.

3. Zavřeme víko remosky a dáme péct na 35 - 40 minut. Asi 5 minut před koncem potřeme mazance rozmíchaným vajíčkem a posypeme nahrubo krájenými mandlemi a necháme dopéct. Pomocí špejle otestujeme, zda jsou dopečené. Zapíchneme ji do středu a pokud na ní nezůstane těsto, jsou mazance hotové. Na závěr posypeme moučkovým cukrem.

Kafe.cz říká:

  • K přípravě receptu budete potřebovat formičky na mini mazance – pečící nerezové ráfky o velikosti 6 cm v průměru a 6 cm na výšku. Do malé remosky jich naskládáte 7 a do veliké až 12.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky