TOP recepty: Speciality sladké kuchyně

Chcete se blýsknout v kuchyni třeba před návštěvou nebo jen udělat něco výjimečného pro rodinu? Pak vyzkoušejte jeden z našich speciálních receptů. Vaše mlsné jazýčky si určitě pochutnají.

Čokoládový fondant

Co budete potřebovat: 90 g hořké čokolády s alespoň 70 % kakaa, 90 g másla, 50 g hladké mouky, 3 vejce, 90 g cukru, máslo na vymazání a mouku na vysypání formiček

Postup:

1.Troubu rozehřejeme na 190 - 200 °C a na dno položíme pekáček naplněný horkou vodou (stačí několik centimetrů).

2. V kovové misce umístěné na hrnci s horkou vodou rozehřejeme máslo s rozlámanou čokoládou. V míse vyšleháme elektrickým šlehačem vejce do pěny (trvá to asi minutu). Za stálého šlehání přidáme po lžících cukr. Pak přidáme teplou čokoládu s máslem a ruční metličkou promícháme na hnědou jednobarevnou hmotu. Nakonec po částech vmícháme prosátou mouku.

3. Těsto rozdělíme do vymazaných a vysypaných kulatých formiček, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.

4. Upečený fondant vyjmeme z trouby, necháme několik minut prochladnout a pak zatřepeme s formičkou a fondant lehce vyklopíme.

Kafe.cz říká:

  • Fondant podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Fenomén: Dospělé děti u maminky

Fenomén: Dospělé děti u maminky

„Neptejte se mě, kam jdu a kdy se vrátím, jsem dospělý!“ Ohání se svobodou, věkem a samostatností, ale ponožky jim stále pere máma a složenky platí…

Akční letáky