TOP recepty: Pudinkové sladkosti

Pudink je dobrý nejenom samotný, ale také v některých dezertech. Ochutnejte a přesvědčte se v našich třech receptech.

Pudinkové copy

Co budete potřebovat: 900 g hladké mouky, 400 ml mléka, 100 g cukru, 2 vejce, 5 lžic oleje, 1 balení vanilkového cukru, 1 kypřicí prášek do pečiva, 42 g droždí, 1 lžička soli; na náplň: 500 ml mléka, 250 g cukru, 250 g másla, 2 balíčky kakaového pudinku, 4 lžíce kakaa

Postup:

1. Do pekárny na chléb nalijeme mléko, přidáme vejce, žloutek, olej, špetku soli, cukr, celozrnnou a polohrubou mouku a nakonec droždí a zapneme program. Příprava těsta (těsto můžeme nechat kynout i o hodinu déle).

2. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou rozválíme na pomoučeném válu na plát, z kterého vykrojíme kolečka o průměru 8 cm. Zbylé odkrojky znovu zpracujeme, rozválíme a vykrojíme z nich další kolečka, až do úplného spotřebování těsta. Okraje koleček ozdobně zahneme
dovniř nebo vytvarujeme do copánků a potřeme rozšlehaným bílkem.

3. Do vzniklých důlků v kolečkách rozdělíme lžičkou nebo nastříkáme pomocí cukrářského sáčku pudink, kolečka rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 12 minut dozlatova. Po prochladnutí ozdobíme košíčky čerstvým ovocem.

Tip Kafe.cz:

  • Pokud nemáte pekárnu, nevadí. Vypracujte těsto ručně a nechte ho zakryté utěrkou vykynout na teplém místě.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky