TOP recepty: Pochoutky pro pány!

Muži jsou orientovaní spíše na maso, ale občas si chtějí trochu ten život osladit. Naše dezerty pro pány ale nejsou obyčejné – jsou šité jim na míru. Pikantní a výjimečné. Ochutnáte?

Piškotová roláda s pikantními dušenými jablky

Co budete potřebovat: na těsto: 2 vejce, 60 g cukru, 50 g hladké mouky, 20 g Solamylu, špetku soli; na náplň: 3 jablka, 200 ml bílého vína, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce cukru, 1 lžíci čerstvého nastrouhaného zázvoru

Postup:

1. V míse vyšleháme žloutky s třetinou cukru do pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevna. Postupně vešleháme zbylý cukr a vyšleháme tuhý sníh. Postupně do něj vmícháme střídavě žloutkovou pěnu a prosátou mouku smíchanou se solamylem.

2. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 12 minut dozlatova. Plát těsta necháme lehce zchladnout, překlopíme ho na čistou vlhkou utěrku, stáhneme z něj papír na pečení, plát i s utěrkou stočíme do rolády a necháme vychladnout.

3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na kostičky. V kastrolu svaříme víno s cukrem, přidáme polovinu jablek a rozvaříme je. Pak přidáme zbylá jablka, šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a trochu vody a krátce podusíme. Za stálého míchání přilijeme pudinkový prášek rozmíchaný v 0,5 dl vody a mícháme do zhoustnutí.

4. Piškotový plát rozbalíme, potřeme ho připravenou jablečnou náplní, stočíme do rolády, zabalíme do mikrotenové fólie a necháme alespoň 2 hodiny v chladu rozležet.

Kafe.cz radí:

  • Roládu před podáváním nakrájejte na řezy a každý ještě ozdobte ušlehanou šlehačkou nebo kapkou červené zavařeniny.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky