TOP recepty: Nebesky dobré rolády

Čím potěšíte každého člena rodiny a skvěle pohostíte návštěvu? Přeci roládou. Na víkend ji pro vás máme hned 4x jinak. Pochutná si tak opravdu každý.

Čokoládová roláda plněná tvarohem

Co budete potřebovat: 4 žloutky, 110 g moučkového cukru, 110 g másla, 110 g strouhaných piškotů, 50 g strouhané čokolády nebo 2 lžíce kakaa, vanilkový cukr, čokoládu; na náplň: 500 g měkkého tvarohu, 2 vejce, kousek másla, nastrouhanou citronovou kůru z 1 citronu, vanilkový cukr

Postup:

1. Cukr, změklé máslo a žloutky utřeme do pěny. Přidáme rozemleté piškoty a nastrouhanou čokoládu (nebo kakao) a dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení, uhladíme ho, vložíme do trouby vyhřáté asi na 180 °C a pečeme přibližně 12 minut. Zda je těsto upečené, poznáme vpíchnutím špejle do středu těsta. Po vytažení musí zůstat suchá a čistá.

2. Ještě teplý upečený plát překlopíme na vlhkou utěrku, opatrně z něj stáhneme pečicí papír, plát pomocí utěrky zarolujeme a necháme vychladnout.

3. Mezitím připravíme tvarohovou náplň. V míse rozmícháme měkký tvaroh s vejci, citronovou kůrou a malým kouskem změklého másla na hladký krém, který podle chuti osladíme vanilkovým cukrem.

4. Vychladlý upečený plát rozvineme, potřeme připravenou tvarohovou náplní a znovu svineme do rolády, kterou posypeme vanilkovým moučkovým cukrem a kousky čokolády.

Kafe.cz radí:

  • Pravý vanilkový cukr (ne jeho umělou náhražku s vanilinem) si snadno připravíte doma. Stačí, když do sklenice s cukrem (moučkovým nebo krupicovým, podle toho, jaký potřebujete) vložíte rozříznutý vanilkový lusk, dobře sklenici uzavřete a necháte takto několik dnů stát.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky