Top recepty na sobotu - Super bramborové moučníky 2. díl

Pro velký úspěch prvního dílu bramborových receptů přidáváme další díl. Zdá se, že se vám brambory při výrobě dobrot skvěle osvědčují. Není divu. Moučníky jsou z nich vláčné a nadýchané zároveň.

Bramborové šátečky

Co budete potřebovat: 250 g uvařených vychladlých oloupaných brambor, 250 g polohrubé mouky, 125 g moučkového cukru, 100 g másla nebo Hery, 1 vejce, 2 lžíce mléka, 1 sáček kypřicího prášku do pečiva, libovolná náplň (maková, tvarohová, ořechová...), hladká mouka na vál, vejce na potření, moučkový cukr na posypání 

Postup:

Brambory najemno nastrouháme na vál. Posypeme je moukou, práškem do pečiva a cukrem a ve směsi utvoříme důlek. Rozklepneme do něj vejce, přidáme mléko, kolem rozdrobíme tuk a vše zpracujeme na hladké těsto (pokud je moc řídké, přidáme podle potřeby ještě mouku).
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a nakrájíme ho na čtverečky. Na každý dáme lžičku náplně a protilehlé rohy čtverečků přeložíme přes sebe.
Šátečky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je na vrchu rozšlehaným vejcem, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova. Před podáváním šátečky pocukrujeme.

 

 

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky