TOP recepty na sobotu: Sólo pro jahodové knedlíky

Jahodová tradiční bašta, na kterou je právě ten správný čas. Inspirujte se - jahodové knedlíky jdou uvařit na vícero způsobů, jeden lahodnější než druhý!

Tvarohové knedlíky s jahodami

Co budete potřebovat: 2,5 dl smetany ke šlehání, 20 jahod, 150 g měkkého tvarohu, 120 g polohrubé mouky, 100 g sušenkových drobečků, 80 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 lžička solamylu, špetka kypřicího prášku do pečiva, mouka na vál

Postup:

Mouku promícháme se solamylem, práškem do pečiva a vše prosijeme do mísy. Přidáme vejce rozšlehané s tvarohem. Ze surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu 20 minut odpočinout.
Stranou si odložíme 12 mražených jahod. Ostatní necháme v sítu povolit a rozmačkáme je s cukrem. Na pomoučeném vále prohněteme těsto, vytvoříme z něho váleček, který rozkrájíme na 12 stejných kousků. Do každého vtiskneme odloženou jahodu a v pomoučených dlaních připravíme kulaté knedlíčky. Vaříme je ve vroucí mírně osolené vodě přibližně 7-8 minut.
Středně ušlehanou šlehačku promícháme s rozmačkanými jahodami. Knedlíky rozdělíme na talíře přelijeme je jahodovou směsí. Ihned podáváme.
 

 

 

 

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky