TOP recepty na sobotu: Sladké speciality ze světa

Českou kuchyni už znáte dobře, ale co takhle ochutnat speciality s příchutí jiných zemí. Třeba dobroty francouzské či italské. Jsou jednoduché, ale chuťově rafinované.

Creme brulée

Co budete potřebovat: 4 žloutky, 80 g cukru, 400 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový lusk

Postup:

1. Žloutky umícháme s cukrem do běla. Přidáme pomalu smetanu a vyškrábnutý obsah vanilkového lusku.

2. Směs nalijeme do čtyř mělkých misek a dáme do trouby na 110 °C přibližně na hodinu, aby hmota ztuhla, ale aby se nevytvořil na povrchu škraloup. Dáme vychladnout do lednice nejlépe přes noc. Těsně před podáváním posypeme ztuhlý krém krystalovým cukrem a ožehneme cukrářkou letlampou.

3. Výsledný krém by měl mít jemnou hladkou strukturu s černými tečkami vanilky a hnědavou karamelovou krustičku, která při poklepu lžičkou jemně zvoní, ale dá se snadno prolomit.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky