TOP recepty na sobotu: Cheesecake 4x jinak

Těžké krémové dorty jsou dobré, ale v létě nelákají. Zato jemný a chutný cheesecake potěší naše chuťové buňky vždy. Navíc ho lze upéct na několik způsobů. Vyzkoušejte alespoň jeden z našich tipů.

Čokoládový cheesecake

Co budete potřebovat: 100 g sušenek (Esíčka), 50 g másla, 60 g moučkového cukru, 125 g polotučného měkkého tvarohu, 125 g sýru Lučina, 75 ml pomerančového džusu, pomerančovou kůru z půlky omytého pomeranče, 4 g želatiny v plátcích, 75 ml smetany ke šlehání, 75 g čokolády na vaření, 110 g čerstvých jahod

Postup:

1. Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy o průměru 23 cm.

2. Plátkovou želatinu namočíme do pomerančového džusu cca na 20 minut.

3. Tvaroh smícháme s cukrem, lučinou, přidáme rozpuštěnou čokoládu, ušlehanou šlehačku a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vše dobře promícháme a přidáme pomalu dobře rozpuštěnou želatinu, ze které předem slijeme přebytečný džus. Směs nalijeme na korpus ze sušenek a dáme ztuhnout do ledničky cca na 4 hodiny.

4. Ztuhlý dort přelijeme omáčkou z rozmixovaných jahod a ozdobíme čerstvým ovocem.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky