TOP recepty na sobotu: 3x JAHODY a jogurt

Ňam. Tohle spojení nikdy nezklame. A dezerty nejsou moc sladké, ani neútočí tolik na linii! Zkuste trojici jednoduchých receptů.

Probiotické jahody

Co budeme potřebovat: 500 g vyzrálých jahod, 6 dl bílého jogurtu s probiotickou kulturou, 10 plátků želatiny, 2 lžíce medu, 1/2 lžičky olivového oleje

Postup:

Jogurt vyjmeme včas z chladničky a necháme ho ohřát na pokojovou teplotu.

Želatinu ponoříme do sklenice se studenou vodou a necháme nabobtnat. Pak ji vymačkáme, vložíme do plastové misky, překryjeme fólií a opatrně zahřejeme v mikrovlnné troubě, až se želatina rozpustí. V míse smícháme jogurt s medem a vmícháme rozpuštěnou želatinu.

Vhodnou misku vytřeme lehce olivovým olejem a vyložíme mikrotenovou fólií. Jahody očistíme, nakrájíme na plátky a největšími plátky vyložíme dno a stěny formy.

Opatrně přilijeme tři čtvrtiny jogurtu se želatinou, postupně na něj rozložíme zbylé plátky jahod a zalijeme je zbylým jogurtem se želatinou. Misku zakryjeme fólií, uložíme do chladničky a krém necháme ztuhnout nejméně 4 hodiny, ale nejlépe do druhého dne.

Ztuhlý krém opatrně vyklopíme z misky a nakrájíme na porce.

Mohlo by vás zajímat: Letní recepty podle kuchařky Hanky Michopulu (jahodové sendviče a rebarborový koláč)

 

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Naučíme vás šetřit čas i peníze

Naučíme vás šetřit čas i peníze

Zvládnout rodinu, domácnost a kariéru vyžaduje spoustu energie a času. Umíte s ním nakládat? Víte, že investice necelých 7.000 Kč vám může ušetřit…

Akční letáky