Diskutujte: Máte rádi zmrzlinu? A kterou? Daří se vám domácí příprava zmrzlin nebo nanuků? Připojte zajímavý recept pro ostatní

Jahodové nanuky

Co budete potřebovat: 250 g jahod, 80 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g měkkého tvarohu, 150 ml smetany ke šlehání

Postup: Jahody rozmixujeme s cukrem a tvarohem, přidáme ušlehanou smetanu a promícháme. Naplníme do formiček na nanuky (můžeme použít i malé plastové kelímky) a dáme zmrazit.

TIP Kafe.cz: Pokud chcete mít nanuky „pruhované“, odstupňujte směs množstvím přidaných jahod a nalévejte vždy jednu vrstvu.

Jahodová zmrzlina s vejcem

Co budete potřebovat: 200 g vyzrálých jahod, 1,5 dl plnotučného mléka, 150 g jemného krupicového cukru, 1 dl smetany ke šlehání, 1 vejce

Postup: 1. Vejce rozklepneme do misky, posadíme ji nad hrnec s mírně se vařící vodou a vejce metličkou šleháme nad párou asi 15 - 20 minut. Vaječnou pěnu přelijeme do misky a za častého prošlehávání ji necháme vychladnout.

2. Jahody opereme, zbavíme okvětních lístků a nakrájíme je na malé kousky.

3. Vychladlou vaječnou pěnu vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, smetanu a kousky jahod a promícháme. Směs nalijeme do zmrzlinovače a mrazíme 30 minut.

Domácí jahodová zmrzlina

Co budete potřebovat: 400 g jahod, 100 g cukru, 1,5 dl kokosového mléka, 0,5 dl kokosového likéru

Postup: 1. Jahody očistíme, vložíme je do mixéru, přidáme cukr, kokosové mléko a kokosový likér a vše rozmixujeme na hladký krém.

2. Nalijeme ho do vychlazeného zapnutého zmrzlinového strojku a mícháme, dokud zmrzlina nezhoustne. Pokud nemáme zmrzlinový strojek, nalijeme krém do vhodné nádoby s víkem a vložíme na několik hodin do mrazničky.

3. Každých asi 20 minut seškrábneme namrzlou vrstvu ze stěn nádoby a krém důkladně promícháme, abychom v něm rozbili krystalky ledu.