Top recepty: Moučníky z brambor (1. díl)

Na moučníky z brambor si málokterá hospodyňka troufne – a přitom jsou snadné na přípravu a nesmírně vděčné kvůli své vláčnosti. Pusťte se do nich, brambory nejsou jen na loupačku, na kaši nebo na hranolky…

Bramborové pralinky

Co budete potřebovat: 120 g vařených studených oloupaných brambor, 70 g bílé čokolády, 30 g moučkového cukru, špetka soli. Náplň: 40 g vařených studených oloupaných brambor, 20 g hořké čokolády, 1 sušená švestka bez pecky, 10 g cukru, 1 lžička rumu. Na dokončení: 50 g tmavé čokoládové polevy, 30 g bílé čokoládové polevy.

Postup:

- Brambory nastrouháme do mísy, přisypeme cukr a špetku soli a za postupného přilévání rozpuštěné čokolády opatrně promícháme. V druhé misce připravíme náplň. Smícháme v ní nastrouhané brambory s cukrem, jemně nakrájenou švest-kou a rumem a pomalu přimícháme rozpuštěnou hořkou čokoládu. Obě hmoty ne-cháme v chladu ztuhnout.

- Z tmavé hmoty na náplň utvoříme 10 kuliček a vložíme je na 20 minut do mra-záku. Pak je obalíme v hmotě z bílé čokolády, opatrně je vlhkýma rukama za-kulatíme a uložíme opět na 15 minut do mrazáku.

- Tmavou polevu rozpustíme, pramínkem do ní přilijeme rozpuštěnou bílou polevu a nemícháme. Ztuhlé pralinky opatrně v polevách obalíme a necháme je zaschnout na mřížce. Spotřebujeme je co nejdříve a do té doby je uložíme v chladu.

 

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky