TOP recepty - Luxusní francouzské sladkosti

Jsou hříšně dobré a ne tak náročné, jak byste se mohla bát. Pusťte se do jejich přípravy a vyrobte dobroty, které se prodávají v pařížských stylových kavárnách a mlsají s Eiffelovkou na dohled.

Francouzský dort s ovocem 

Co budete potřebovat: Korpus: 250g čokolády (hořké a mléčné, podle chuti) • 220g másla • 90g krystalového cukru • 5 vajec • 1 lžíce hladké mouky • 2 lžíce kávového likéru • tuk a hrubá mouka na vysypání formy. Na ozdobení: šlehačka • kousky čokolády • ovoce

Postup:

Rozlámanou čokoládu vložíme do kovové misky. Přidáme máslo a cukr, misku ponoříme do horké vodní lázně, zahřejeme a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nevznikne hladký krém, který necháme zchladnout. Vejce vyšleháme v míse do pěny, přimícháme mouku, čokoládovou směs a na závěr likér.

Hmotu nalijeme do vymazané a lehce vysypané dortové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, do které jsme vložili také pekáček s horkou vodou, a takto v páře pečeme asi 25–30 minut, dokud nemá dort pevné okraje a měkký střed.

Upečený dort odkrojíme od okrajů formy a necháme zchladnout. Před podáváním jej ozdobíme kopečky šlehačky, kousky čokolády a čerstvým ovocem.
 

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Úklid jako spojenec

Úklid jako spojenec

Uklízejte denně, budete štíhlá, šťastná, zdravá a bez depresí. A když zapojíte i partnera, užijete si sexu jako nikdy předtím. To všechno totiž…

Akční letáky