TOP recepty ke kafi z kafe (2. díl)

TOP recepty ke kafi z kafe (2. díl)
TOP recepty ke kafi z kafe (2. díl)
Zdroj: Smagpix

Vykouzlete z kávy originální moučníky a vyfotografujte si je :-) Příležitost, jak získat další skvělé ceny ve fotosoutěži s Tchibem propukne už v pondělí.

Diskutujte: Je pro vás používání kávy na pečení a vaření běžnou záležitostí?

Kávová zrna v čokoládě

Co budete potřebovat: 250 g dětských piškotů, 125 g másla, 50 g moučkového cukru, 150 g mletých ořechů, 1/2 lžičky skořice, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 2 lžíce instantní kávy, hotovou čokoládovou polevu v sáčku.

Postup:

  1. Instantní kávu zalijte 2 lžícemi vařicí vody, přidejte rum a nechte zchladnout.
  2. Do mísy nasypte jemně mleté nebo podrcené piškoty, přidejte změklé máslo, moučkový cukr, jemně mleté ořechy, skořici, kakao a zchladlou kávu. Vypracujte hladkou hmotu, kterou dejte na chvíli ztuhnout do lednice.
  3. Pak hmotu rozdělte na stejně velké kousky, utvořte z nich kávová zrnka a opět je dejte do lednice ztuhnout.
  4. Poté je po jednom namočte do čokoládové polevy a nechte na mřížce ztuhnout.

TOP recepty ke kafi z kafe (2. díl)

Mokka řezy s ořechy

Co budete potřebovat: 300 g hladké mouky, 250 g krupicového cukru, 150 g mletých vlašských ořechů, 100 g nastrouhané čokolády, 1 prášek do pečiva, 1 lžičku mleté skořice, 180 g hery, mletou kávu ze které připravíme 1 hrnek studené kávy, tuk na vymazání a mouku na vysypání plechu, citronovou a čokoládovou polevu.

Postup:

  1. Změklou heru vyšlehejte s částí cukru a žloutky do pěny.
  2. Mouku prosejte s práškem do pečiva a smíchejte s ořechy, skořicí a čokoládou.
  3. Sypkou směs zapracujte spolu se studenou kávou do žloutkové pěny.
  4. Z bílků a zbylého cukru vyšlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta.
  5. To rozetřete na vymazaný a vysypaný plech a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C.
  6. Moučník upečte a nechte vychladnout.
  7. Povrch pocákejte střídavě čokoládovou a citronovou polevou a nechte ztuhnout.

TOP recepty ke kafi z kafe (2. díl)

Kávové pusinky

Co budete potřebovat: 300 g moučkového cukru, 3 bílky, 1 lžičku citronové šťávy, 1 malou lžičku silné kávy.
Na krém: 100 g másla, 2 čerstvé žloutky, 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce rumu, 1 lžičku mleté kávy.

Postup:

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého za stálého šlehání přidáme cukr, citronovou šťávu a kávu.
  2. Pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na plech pokrytý papírem na pečení pusinky, které sušíme asi hodinu v mírně vyhřáté troubě.
  3. Mezitím si připravíme krém.
  4. Změklé máslo vyšleháme se žloutky, cukrem, rumem a mletou kávou na hladký krém.
  5. Prochladlé pusinky slepíme po dvou na užším konci krémem a vložíme do papírových košíčků.

TOP recepty ke kafi z kafe (2. díl)

 ((bean:1:55))

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky