TOP recepty ke kafi z kafe (1. díl)

TOP recepty ke kafi z kafe (1. díl)
TOP recepty ke kafi z kafe (1. díl)
Zdroj: Smagpix

Víte, co je ideální okamžik zn. „Lahodná káva“? Když si k odpolední kávě dáte navrch báječný kávový moučník. Tady je první dávka inspirace.

Diskutujte: Podělte se s ostatními o skutečně zaručený rodinný recept na moučník z kávy.

Mohlo by vás také zajímat: Top recepty ke kafi na sobotu: Sólo pro muffiny nebo 3 TOP tvarohové moučníky na víkend ke kafi

Pro pilné čtenářky máme malou radu. Při pečení kávových moučníků mějte v pohotovosti fotoaparát a rovnou pořiďte snímeček. Nepotrvá to dlouho a objeví se skvělá příležitost si zasoutěžit o další ceny s Tchibo. Zatím můžete sbírat kávová zrnka o atraktivní ceny.

Roláda Tiramisu

Co budete potřebovat: Polovina dávky základního piškotového těsta (1 lžíci vody nahradíme 1 lžící mandlového likéru), 2 lžíce kakaa na posypání

Pokud nemáte osvědčený recept na piškotové těsto, podívejte se na naše roládové recepty ZDE.

Náplň: 300 g sýru Mascarpone, 2 vejce, 3 lžíce cukru, 3 lžíce silné kávy, 12 g plátkové želatiny

Postup:

  1. Těsto rozetřeme na plech s papírem na pečení ve vrstvě asi 1,5 cm a upečeme dozlatova při 200 °C (asi 8 – 10 minut).
  2. Horký plát opatrně překlopíme na vál, ihned z něj stáhneme papír, plát položíme na čistý papír, stočíme ho do rolády a necháme vychladnout.
  3. Pak plát znovu rozvineme, seřízneme do tvaru obdélníku a potřeme ho třemi čtvrtinami náplně. Podél spodní strany rozložíme odkrojené kousky plátu, pokapeme je kávou a necháme nasáknout. Plát pevně stočíme do rolády, zabalíme ji do fólie a necháme v chladu ztuhnout.
  4. Na závěr na roládu nastříkáme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou zbylou náplň, posypeme ji kakaem a necháme vychladit.
  5. Plátky želatiny namočíme do studené vody, aby byly potopené, necháme je nabobtnat a pak lehce zahřejeme, až se želatina rozpustí.
  6. Žloutky vyšleháme se dvěma lžícemi cukru do pěny, postupně přidáváme Mascarpone a rozpuštěnou želatinu a na závěr přišleháme sníh ušlehaný z bílků a zbylé lžíce cukru.

TOP recepty ke kafi z kafe (1. díl)

Esíčková balenka s kávou

Co budete potřebovat: 200 g sušenek Esíčka, 2 lžíce kakaa, 100 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu, 3 lžíce vařené černé kávy

Náplň: 20 g cukru, 50 g másla, 1 žloutek, 1 lžička vanilkového cukru

Postup:

  1. Sušenky rozdrobte nebo umelte.
  2. Přidejte moučkový cukr smíchaný s kakaem, kávu, rum a zpracujte tuhou hmotu.
  3. Cukr smíchejte se změklým máslem, žloutkem a vanilkovým cukrem.
  4. Na fólii nebo na alobalu vyválejte plát z hnědé hmoty a natřete ho náplní.
  5. Pomocí fólie nebo alobalu zaviňte roládu, zabalte a nechte v chladu alespoň dva dny rozležet.
  6. Potom našikmo nakrájejte plátky.

Esíčková balenka s kávou

Kávové kostičky

Co budete potřebovat: 200 g hořké čokolády, 50 g bílé čokolády, 0,6 dl smetany ke šlehání, 35 g másla, 2 lžičky instantní kávy, 50 g hořké čokolády na přelití

Postup:

  1. Kávu rozmícháme se smetanou a přivedeme k varu.
  2. Kastrůlek postavíme do teplé vodní lázně, přimícháme nakrájenou hořkou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí.
  3. Pak směs zchladíme asi na 25 °C a přimícháme 15 g másla.
  4. Hmotu rozetřeme do misky vyložené fólií asi na 1,5 cm vysoký obdélník a necháme ztuhnout v chladu.
  5. Bílou čokoládu rozpustíme, necháme zchladnout na 25 °C a přišleháme zbylé máslo.
  6. Ztuhlý plát rozkrojíme na polovinu, jednu potřeme náplní z bílé čoklády, přiklopíme druhou polovinou a lehce přimáčkneme.
  7. Po ztuhnutí přelijeme vše rozpuštěnou hořkou čokoládou, necháme ztuhnout v chladu a těsně před podáváním blok nakrájíme lehce nahřátým nožem na kostičky.

TOP recepty ke kafi z kafe (1. díl)

 ((bean:1:37))

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Zadlužilo nás vlastní dítě

Nenadělali dluhy, ani si nevysloužili pokutu. Přesto musejí splácet desetitisícové částky nebo dokonce poznali nemilosrdný zásah exekutorů. Do potíží…

Akční letáky