TOP recepty: Hruškové dezerty

Právě je v plném proudu sezona hrušek. Máme pro vás 3 tipy, jak tohle „domácí“ ovoce originálně zpracovat.

Pečené hrušky v tvarohovém těstě

Co budete potřebovat: 125 g měkkého tvarohu, 50 g hrubé mouky, 25 g másla, 1 vejce, 1 žloutek, třetina balíčku kypřicího prášku, 1 lžíce krupice, špetka soli, 1 lžíce jemně nastrouhaného sýru parmazán, na náplň: 4 hrušky, 200 g sýru Brie, 20 g hořké čokolády, 1 lžička červené kari pasty, na omáčku: 100 g brusinkového kompotu, 1 dl červeného vína, 1 lžíce cukru, 1 lžíce medu

Postup:

1. V míse smícháme tvaroh s máslem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, krupičku, vejce, žloutek a špetku soli a vše opatrně promícháváme vařečkou dokud se suroviny nespojí a těsto nezačne tuhnout. Propracujeme ho rukama na pomoučeném válu, až vznikne pružné těsto, které rozválíme na plát a nakrájíme na dlouhé tenčí proužky.

2. Z omytých hrušek kulatým vypichovačem odspodu odstraníme jádřinec, otvor vytřeme rozpuštěnou čokoládou smíchanou s curry pastou, naplníme sýrem a obtočíme proužkem tvarohového těsta.

3. Povrch potřeme vejcem se smetanou a posypeme parmazánem, hrušky přeložíme na plech s papírem na pečení a zapečeme při 220 °C. Když těsto ztuhne, snížíme teplotu na 160 °C a dopečeme ještě 15 minut.

4. Víno svaříme s cukrem a medem do zhoustnutí, vmícháme kompot, převaříme a odstavíme z ohně. Hrušky rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou a ihned podáváme.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Proč je důležité dětem číst?

Proč je důležité dětem číst?

Čtení pohádek bychom neměli podceňovat. Nejen že to rozvíjí mnoho dětských schopností, také čtení dokáže rozevláté prázdninové děti trochu…

Akční letáky