Pruhovaná likérová bábovka

Co budete potřebovat: 125 g polohrubé mouky, 125 g škrobové moučky, 1 prášek do pečiva, 220 g moučkového cukru, 5 vajec, 2 vanilkové cukry, 100 ml oleje, 250 ml vaječného likéru, 50 g čokolády na vaření (nebo hořké), 50 g bílé čokolády, 1 lžička ztuženého tuku, tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy

Postup:

Žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem a po lžících zašlehejte moučkový cukr. Potom vmíchejte likér a olej a ještě ušlehejte.

Přidejte prosetou mouku smíchanou se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Z bílků ušlehejte pevný sníh a lehce ho vmíchejte do těsta. To nalijte do dobře vymazané a vysypané formy, uhlaďte a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C.

Bábovku upečte, špejlí vyzkoušejte, zda je dobře propečená, a nechte trochu vychladnout. Vyklopte ji na mřížku a nechte úplně vychladnout. Každou čokoládu rozehřejte s půlkou lžičky ztuženého tuku ve vodní lázni. Střídavě v pruzích natřete čokolády na povrch bábovky a nechte ztuhnout.

Mohlo by vás zajímat: TADY.