TOP recepty: Dva letní dezerty podle kuchařky Hanky Michopulu

Hanka je proslulá tím, že její recepty nejsou složité a zvládne je každá z nás. Tak na začátku léta exkluzivně vybíráme hned dvě ochutnávky z její nové kuchařky. Zkuste jahodové sendviče nebo rebarborový koláč.

Jahodové sendviče

Co budete potřebovat: Na těsto: 220 g cukru krupice,120 g hladké mouky, 60 g kukuřičného škrobu, 6 vajec, ½ sáčku prášku do pečiva. Na krém: 250 g jahod, 250 g mascarpone, 55 g moučkového cukru + na ozdobení

Postup:

1. Troubu předehřejte na 170 oC. Větší plech (aspoň 30x40 cm) vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Do misky rozklepněte vejce a spolu s cukrem důkladně vyšlehejte ručním mixérem. Do druhé misky prosejte mouku, vmíchejte prášek do pečiva a kukuřičný škrob a vše zapracujte k šlehaným vejcím. Těsto rozetřete na plech a pečte 8-10 minut nebo dokud není zkušební párátko zapíchnuté do těsta suché. Po upečení nechte vychladnout.
2. Jahody pokrájejte na menší kousky, smíchejte s moučkovým cukrem a mascarpone. Vychladlý piškot rozkrojte podélně na poloviny. Jednu namažte krémem a na ni opatrně položte druhou. Pocukrujte moučkovým cukrem, dejte přikryté na hodinku ztuhnout do lednice a poté rozkrájejte ostrým nožem na trojúhelníky.

 

 

 

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky