TOP recepty: Cukroví pro úplné začátečníky

Chystáte se letos péct cukroví úplně poprvé, ale bojíte se, jestli to zvládnete. Nebojte se, s námi a našimi jednoduchými tipy to půjde levou zadní. A uvidíte, že to vaší rodině navíc bude chutnat.

Kokosky

Co budete potřebovat: 1,5 hrnku kokosové moučky, 1 hrnek moučkového cukru, 0,5 hrnku cukru krupice, 4 bílky, 1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky, 1 lžička rybízového džemu

Postup:

1. Bílky šleháme ponorným mixérem a do směsi po lžících zašleháváme krupicový cukr, až vznikne pevnější sníh. Vešleháme moučkový cukr, nádobu se sněhem vložíme nad hrnec s horkou vodou a v páře sníh dále šleháme, až začne tuhnout. Do sněhu vmícháme nastrouhaný kokos a prosátou mouku. Nádobu odstavíme a šleháme do vychladnutí.

2. Cukrářským sáčkem s kulatou trubicí nastříkáme na plech vyložený papírem na pečení malé hromádky a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 2 minuty. Poté zmírníme na 150 °C a kokosky dosušíme dorůžova.

3. Studené kokosky namažeme na spodní straně trochou marmelády a slepíme je vždy po dvou k sobě.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky