TOP recepty: Cukroví na poslední chvíli

Vánoce jsou už za tři dny. Zoufáte si, že už nestíháte napéct cukroví. Nevadí! S námi uděláte rodině i hostům radost výbornými nepečenými dobrotami, které chutí mnohdy předčí i tradiční cukroví.

Domácí raffaello

Co budete potřebovat: 150 g másla, 250 g moučkového cukru, 0,5 plechovky Salka, 120 g kokosové moučky (+ něco málo na obalení), 1 balíček vanilkového cukru, 60 g mandlí

Postup:

1. Máslo s oběma druhy cukru rozpustíme ve vodní lázni a za občasného míchání necháme vychladnout. Pak do směsi přidáme Salko a kokos, důkladně promícháme a necháme v chladničce asi na 1 - 2 hodiny ztuhnout.

2. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a necháme oschnout (nejlépe na topení).

3. Z hmoty utvoříme kuličky, do každé zabalíme mandli, kuličky obalíme v kokosu a vložíme do papírových košíčků.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky