TOP recepty: Cukroví, které zvládne úplně každý

Všechno je jednou poprvé a určitě to platí i o pečení cukroví. Pokud to vaše poprvé nastane právě letos, jsme tu pro vás! Poradíme vám, jak na to, abyste si na vánočním cukroví pochutnali celá rodina.

Kokosky

Co budete potřebovat: 1,5 hrnku kokosové moučky, 1 hrnek moučkového cukru, 0,5 hrnku cukru krupice, 4 bílky, 1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky, 1 lžička rybízového džemu

Postup:

1. Bílky šleháme ponorným mixérem a do směsi po lžících zašleháváme krupicový cukr, až vznikne pevnější sníh. Vešleháme moučkový cukr, nádobu se sněhem vložíme nad hrnec s horkou vodou a v páře sníh dále šleháme, až začne tuhnout. Do sněhu vmícháme nastrouhaný kokos a prosátou mouku. Nádobu odstavíme a šleháme do vychladnutí.

2. Cukrářským sáčkem s kulatou trubicí nastříkáme na plech vyložený papírem na pečení malé hromádky a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 2 minuty. Poté zmírníme na 150 °C a kokosky dosušíme dorůžova.

3. Studené kokosky namažeme na spodní straně trochou marmelády a slepíme je vždy po dvou k sobě.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky