TOP recepty: Čokoládový sen

O víkendu nás zase čeká zima. Zahřejte se čokoládovými dezerty.

Čokoládové koláčky s banánem

Co budete potřebovat: 2 banány, 140 g másla, 130 g třtinového cukru, 120 g hladké mouky, 2 vejce, 50 g čokolády, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce strouhaného kokosu, 2 lžičky kakaa, 1 lžičku kypřicího prášku do pečiva, 0,5 lžičky jedlé sody, špetku mleté skořice, špetku soli, nutellu; na medový ananas: 12 plátků ananasu, 200 ml ananasového džusu, 40 g másla, 4 lžíce medu, 3 lžíce rumu

Postup:

1. Změklé máslo ušleháme v míse s cukrem do pěny a postupně do ní zašleháme rozpuštěnou čokoládu, sůl a vejce. Přidáme oloupané banány rozmačkané vidličkou, kokos a zakysanou smetanu a promícháme. Mouku prosejeme s kakaem, skořicí, práškem do pečiva a sodou a tuto směs důkladně vmícháme do máslové části. Těsto naplníme do vymazaných a vysypaných malých kulatých formiček (nebo silikonových, které nemusíme vymazávat ani vysypávat), rozložíme je na plech a pečeme při 180 °C asi 25 minut (podle velikosti formiček).

2. Z plátků ananasu kulatou formičkou vykrojíme úhledná kolečka a menším vypichovátkem z nich vykrojíme tvrdé středy. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme džus s medem a promícháme. V této směsi plátky ananasu krátce povaříme, na závěr přidáme rum a po chvilce ananas ze šťávy vyjmeme.

3. Upečené koláčky vyklopíme z formiček, navlhčíme je zbylou šťávou z pánve a středy koláčků naplníme čokoládovým krémem. Koláčky rozdělíme na plátky ananasu a podáváme je ještě teplé.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky