Top-recepty: 5 skvělých dvoubarevných koláčů

Titěrného cukroví bylo o svátcích až dost, teď to chce na víkend pořádný koláč. A nejlépe jednoduchý, dvoubarevný. Tady je pět receptů, které zvládnou i začátečnice.

Dvoubarevný koláč s meruňkami

Co budete potřebovat: 500 g meruněk (čerstvých nebo mražených, případně okapaných z kompotu). Tmavé těsto: 250 g hladké mouky, 250 g hrubé mouky, 2,5 dl kefíru, 2 dl oleje, 100 g cukru, 2 vejce, 3 lžíce kakaa, 1 sáček vanilinového cukru, 1 sáček kypřicího prášku do pečiva, špetka soli. Tvarohové těsto: 500 g měkkého tvarohu, 2 dl mléka, 100 g cukru, 2 vejce, 1 sáček vanilkového pudinku v prášku, 1 sáček vanilinového cukru, špetka soli.

Postup:

Na tmavé těsto smícháme obě mouky se solí, práškem do pečiva a oběma druhy cukru. Do kefíru zamícháme kakao a přidáme ho k mouce. Vmícháme vejce a olej a těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.
Na tvarohové těsto smícháme tvaroh s vejci, oběma druhy cukru, solí a pudinkovým práškem rozmíchaným v mléce. Těsto nalijeme na tmavé těsto na plechu a několika tahy vidličkou vyrobíme mramorování z obou těst.
Na povrch koláče rozložíme půlky meruněk, koláč vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 40 minut. Hotový koláč nakrájíme na čtverečky a vystačí asi na 10 – 12 porcí.

 

 

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Partner doma "nehne prstem" a nepomáhá!

Partner doma "nehne prstem"

Minimálně každý sedmý muž nepomáhá v domácnosti a partnerka je sama úplně na všechno. Je-li to tak i u vás, zkuste ho motivovat a k pomáhání…

Akční letáky