Letní sezona bývá doslova protkána festivaly nejrůznějších žánrů – od poprocku po hip hop. Neodolatelná atmosféra, koncerty a další akce pod širým nebem každý rok přilákají desetitisíce lidí a nabídka se neustále rozšiřuje. Stačí si jen vybrat hudební styl, sbalit spacák, patřičnou náladu a vyrazit s kamarády za neopakovatelnými hudebními zážitky. Pokud chcete ušetřit, kupte si vstupenku na festival již nyní.

Stálicí mezi českými festivaly je Rock For People v Hradci Králové. Multižánrový festival slaví v roce 2014 své 20. narozeniny! Letos se mohou festivaloví fandové těšit na hlavní hvězdu Manu Chao. Festival proběhne od 3. 7. do 5. 7. 2014.

Rockoví fanoušci mohou vyrazit do Vizovic na Masters Of Rock, kde od 10. 7. do 13. 7. 2014 zahrají opravdoví mistři rocku, jakými jsou finští Nightwish, holandští Within Temptation nebo němečtí Edguy. Z českých a slovenských kapel nebude chybět Visací zámek, Arakain, Citron nebo Škwor.

Exploze ska a punku zasáhne 10. 7. až 13. 7. 2014 táborské letiště, kde se odehraje festival Mighty Sounds. Festival se zaměřuje na hudební žánry, u nás většinou jen zlehka zastoupené - reggae, punkrock, rockabilly nebo indie rock. Návštěvníci zde dostanou možnost zahrát si fotbal nebo nohejbal a opět je připravena i celá řada dalších specialit v podobě adrenalinových sportovních exhibic, světelných instalací rozmístěných v areálu, klidových a relaxačních zón či dětského koutku.

Zajímavý zážitek poskytne další oblíbený festival České hrady, který se uskuteční během léta od 11. 7. do 30. 8. 2014 na významných českých historických památkách postupně v pěti různých krajích České republiky. Prvním hradem, který nabídne netradiční „hradní atmosféru“, je Točník. Festival budou postupně hostit hrady Švihov, Kunětická hora, Rožmberk nad Vltavou, Veveří, Hradec nad Moravicí, Bezděz a Bouzov.

Žánrový mix se rozezní 17. 7. – 20. 7. 2014 v Ostravě na festivalu Colours of Ostrava, kde si kromě muziky můžete užít i divadlo, různé workshopy či besedy. Jeden z největších letních festivalů se uskuteční v Plynojemu, který se nachází v nově otevřeném industriálním areálu bývalých dolů a hutí v Dolních Vítkovicích.

Oblíbená Benátská noc v přírodním areálu ve Vestci u Liberce bude skutečně dlouhá a plná zajímavých interpretů. Z českých a slovenských interpretů nechybějí například Tublatanka, Tomáš Klus, Divokej Bill, Mandrage, Michal Hrůza, Horkýže Slíže, Mňága a Žďorp, Vypsaná fixa nebo Michal Prokop a Framus Five. Akce se koná od 25. 7. do 27. 7. 2014.

Víkend plný multikulturní muziky nabídne ve dnech 31. 7. až 2. 8. 2014 již 14. ročník Sázavafestu. Festival se přesunul do krásného zámeckého lesoparku městečka Světlá nad Sázavou a bude částečně znít v rytmu swingu.

Český Woodstock proběhne od 14. 8. do 17. 8. 2014 jako Trutnoff Open Air Festivalu v Trutnově na Bojišti. Tradiční festival Open Air Festival Trutnov, kterému bude letos neoficiálně třicet let, se letos přejmenovává na Trutnoff Open Air Festival. Hlavní hvězdou festivalu se stane básnířka a charismatická punkerka Patti Smith s kapelou.

Hip Hop Kemp festival se za 13 let svého trvání stal největší hiphopovou přehlídkou v Evropě. Každoročně se na něm představuje přes 500 hudebníků, tanečníků, sportovců a dalších performerů z celého světa. Hip Hop Kemp je festival s neopakovatelnou atmosférou, která se musí zažít! Letos se v Hradci Králové koná 21. 8. až 23. 8. 2014. Hlavní hvězdou letošního festivalu bude CeeLo Green.

Více tipů najdete na www.kudyznudy.cz.