Nadívané krekry

Co budete potřebovat: sýrovou pomazánku, která příliš neteče - například třená niva, slané krekry, papriku, bílé hroznové víno, snítky bazalky, cherry rajčátka, plátkový sýr.

Jak postupovat: Libovolnou sýrovou pomazánku (výborné jsou i kupované sýry typu gervais v různých příchutích nebo pomazánková másla) naplníte do cukrářského sáčku. Spojujte krekry a zdobte zeleninou a sýrem podle fantazie. Sýr vykrájejte tvořítky na cukroví.

Hermelínová pomazánka

Co budete potřebovat: 1 velké balení sýru hermelínového typu, 10 dkg měkkého salámu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce měkkého másla typu Rama, 2 vařená vejce, 2 lžíce zakysané smetany, 5 lžic majonézy, trocha sladké papriky, pepř a sůl podle chuti.

Jak postupovat: ingredience nastrouháme na velkém struhadle a smícháme. Tahle pomazánka nikdy nezklame!

Super sýrové koule

Co budete potřebovat: 20 dkg pravého másla, strouhaný sýr podle chuti asi 15 dkg, kostku lučiny, koření na bylinkové máslo, šunku a sekané bylinky podle chuti.

Jak postupovat: Máslo tuhne a tak vám dovolí po smíchání s nastrouhaným sýrem a bylinkovým kořením vytvořit koule. Vyválet je můžete v čemkoliv, na co máte doma chuť - v bylinkách i nadrobno nasekané šunce. Podávejte v košíčkách na cukroví.

Novoroční akvárium

Co budete potřebovat: Rybí pomazánku (plechovku tuňáka ve vlastní šťávě, pomazákové máslo bez chuti, sůl, pepř, 2 lžíce hořčice plnotučné), chleba a cokoliv podle fantazie na ozdobení rybek (ředkvičky, papriku, citron, olivy apod.)

Jak postupovat: Medaile pro toho, koho napadlo smíchat odkapaného tuňáka s pomazánkovým máslem (je to strašně dobré!). Přidejte ostatní ingredience. Pokud nemáte velké vykrajovátko na rybu, vystřihněte si šablonku ze čtvrtky. A pak už se tvořivosti meze nekladou.

Náš tip: Chcete, aby pomazánka na rybě dobře vypadala? Až ji natřete, ještě použijte vidličku. Hroty udělají zajímavé řašení.

Fazolová pomazánka

Co budete potřebovat: malou plechovku červených fazolí (vylijte nálev), 2 lžíce zakysané smetany, sůl, 2 lučiny, trochu mleté sladké papriky, pepř, stroužek česneku.

Jak postupovat: Mixujte:-). Pomazánka je skvělá na tmavý chleba. Zdobte fazolkami, čerstvou mátou a kousky vlašských ořechů.

Mohlo by vás zajímat: Co se bude pít! aneb Silvestrovská bowle, pití pro všechny.