Omyvatelná barva šetří vaše nervy

Malují vaše děti rády? Pak to určitě dobře znáte – když na ně přijde nával kreativity, neomezují se při svém tvoření jen na papír nebo čtvrtku k tomu určenou. Občas nalezneme malůvky i na podlaze nebo ještě hůře na stěnách. Místo rozčilování se vyplatí spíše investice do kvalitní, odolné a především omyvatelné barvy (může mít i matný povrch), z níž lze snadno většinu dětských výtvorů odstranit.

Magnetický nátěr nahradí tabuli!

Obrázky nebo plakáty nemusí na zdech viset na připínáčcích, po kterých zůstávají ve stěně stopy. Novým hitem (nejen) dětských pokojů je magnetická podkladová barva, díky které lze různé vzkazy, obrázky, fotografie nebo ozdobné magnetky připevnit přímo na stěnu. Magnetický základ zakoupíte v malířských a lakýrnických obchodech, objednat si ho můžete i přes internet.

Žvýkačky a plastelína? Nevadí!

Koberec rozhodně dělá dětský pokoj útulnějším, zároveň je zde však vystaven maximální zátěži. Proto byste měla vybrat kvalitní a odolný typ, který lze snadno udržovat v čistotě. Dostala se na koberec žvýkačka nebo kousky plastelíny a vypadá to, že je nenávratně poškozený? Nepanikařte, s obojím si hravě poradí speciální odstraňovač ve spreji, který hmotu zmrazí. a pak ji můžete snadno vydrolit.

Na inkoust citronem a solí

Malému školákovi, který se s perem teprve učí zacházet, občas „ujede ruka“, navíc bombičky s inkoustem se musí řádně prozkoumat. Inkoustové skvrny na koberci zlikvidujete směsí citrónové šťávy, vody a velkého množství soli. Roztok nechte chvíli působit, a pak jej setřete čistým, vlhkým hadříkem. Pokud nechcete experimentovat doma, pořiďte si odstraňovač skvrn určený speciálně na inkoust.