I dobrý vzhled vede k pocitu štěstí. Jak na to, najdete v galerii.

Usmívejte se

To, že s úsměvem jde všechno lépe, zkrátka platilo a platí. Rozhodně je lepší si nasadit pozitivní tvář, než se celý den tvářit jako kakabus. Přiděláte si tak zbytečně vrásky a lepší den mít určitě nebudete.

Chvalte se

I malé úspěchy se počítají! Nevyčítejte si, že byste něco mohli udělat lépe a pochvalte se za to, co jste udělali. Nebuďte k sobě přísní! Vše dělejte, jak nejlépe umíte a neřešte, že jste to mohli udělat jinak. A samozřejmě se odměňujte! Nečekejte, že vás ocení někdo jiný, to musíte udělat hlavně vy!

Dělejte to, co vás baví

Nebo se o to alespoň pokoušejte. K cíli se můžete dobírat malými krůčky, ale už to, že pracujete na tom, co vás baví, vás bude hřát na duši. Váš život bude rozhodně spokojenější, pokud se budete věnovat takové práci a takovým zálibám, které budou bavit především vás a nebudete je dělat jen pro to, že to od vás vaše okolí očekává. Buďte sami sebou a naslouchejte svým myšlenkám a pocitům.

Buďte kreativní

Najděte si něco, u čeho si budete moci fyzicky i psychicky odpočinou a dát průchod svému kreativnímu já. Je prokázáno, že takoví lidé jsou šťastnějí a to díky endorfinům, které se během oblíbené činnosti produkují. Může jít přitom o naprosté prkotiny od vyšívání, přes stavění lodí z párátek, až třeba po organizování dětských oslav...

Obklopte se lidmi

Nelpěte na tom, že máte jednoho dobrého přítele. To je málo! Nebraňte se novým kontaktům, novým přátelstvím. Nikdy nevíte, na koho narazíte, čím vás obohatí, posune dál. Když budete v úzkých, budete mít víc možností, na koho se obrátit o pomoc. Samozřejmě ale pracujte na tom, abyste stejnou oporou byli pro své okolí i vy.

Negativní lidi nepatří do vašeho života

Stručně a jednoduše, negativní lidi ze svého života vymažte, nepotřebujete je! Nepotřebujete, aby na vás přenášeli svou náladu, pohled na svět...

Zabývejte se pozitivními věci

Vybírejte si, na co se budete v televizi koukat, co budete číst. Zbytečně se nestresujte negativními informacemi, nebo třeba depresivní hudbou či ponurou povídkou. Zaměřte se na hezké a veselé věci, které vás naplní radostí.

Dobře se stravujte

Alespoň se pokuste o vyváženou stravu, která tělu dodá živiny, vitamíny a minerály. Vaše tělo se vám za vaši skvělou péči odvděčí, tím si buďte jistí! Odborníci doporučují jíst převážně zdravě, nepřejídat se, ale ani nehladovět. Vyhodit z kopýtka si můžete na Vánoce, Velikonoce, o dovolené, při rodinných oslavách... Ono se toho za rok děje dost a bohatě to stačí, zbytek dnů se snažte mít bez výkyvů.

Nebojte se novinek

Nehovte si ve stereotypu, nebraňte se změnám! Ztracená léta se nám nevrátí a je tedy ten nejlepší čas pro objevování věci, které mohou udělat náš život lepší. Zkuste nový sport, doplňte si vzdělání, změňte zaměstnání, vyrazte na místo, kde jste nikdy nebyli. Nebojte se říct ano výzvám. Úspěchu se nejčastěji dočkají ti, kteří se nebojí riskovat.

Milujte přírodu

I krátká procházka po lese či alespoň po parku nás dokáže nabít novou životní energií. Poslouchejte zvuky přírody, vnímejte vůni rostlin. Uvidíte, že vaše negativní myšlenky se odsunou kamsi do pozadí a vy najednou budete mít energii čelit celému světu.