Většina obchodníků ochotně poradí a stačí se zaměřit na parametry, které by dobré nářadí mělo mít. Mezi ty nejdůležitější patří kvalita materiálu, komfort při používání a svou roli hraje i šíře využití daného nástroje. Chybu určitě neuděláte nákupem univerzálního klíče Gripper.

V každé domácnosti se najde velký kufr s nářadím, plný nejrůznějších šroubováků, kleští a klíčů, sady s nástrčkovými klíči, imbusy apod. Každý kutil však nejvíce ocení, když nemusí stále hledat ten správný nástroj a na všechny typy prací mu vystačí jeden univerzální. Gripper se hodí na vše. Své využití najde při údržbě domu, na zahradě, při opravách v autě nebo na kole. Lze s ním utáhnout i povolit šestihranné matice, křídlové matice, háky a další. Každý materiál navíc časem podlehne opotřebení a stárnutí – univerzální klíč poslouží i k povolení zrezivělých a poškozených šroubů, matic, ventilů a dalších prvků.

Práce s ním je velmi jednoduchá:

Gripper najde uplatnění jak u hobby kutilů, tak u profesionálů. Je vyrobený a patentovaný v USA, ale i vyzkoušet jsme ho už mohli i u nás: „Dokonalý univerzální klíč k utahování, který mám po ruce. Používám ho k rychlým opravám a nepotřebuji hledat sadu nářadí, kterou mám založenou někde v komoře. Použití je jednoduché a rychlé,“ říká Josef, který spolu s dalšími kutily Gripper testoval.

Gripper je vyrobený z legované oceli a je opatřen 54 kalenými čepy. Nahrazuje oříšky v rozsahu od 7 do 19 mm. Vsazené ocelové čepy se přizpůsobí každé matici nebo šroubu s vnějším profilem. Hodí se pro šrouby vysoké do 8 mm. Klíč lze využít samostatně nebo s ráčnou a hodí se i pro práci s elektrickými aku šroubováky. Umožňuje přenos krouticího momentu až do 80 Nm. Klíč je plně kompatibilní se standardní ráčnou, kterou lze koupit v každém hobby marketu.

Univerzální klíč Gripper byl testovaný a doporučený American How-To Magazine a VPA v Německu.

Od autorizovaného dovozce U distributora pro ČR (DomiCall s.r.o.) koupíte Gripper (samostatný klíč bez ráčny a redukce na aku šroubováky) za 690,- Kč s DPH na www.gripper.cz.