Možnosti

Někdy se život a osobní vztahy nevyvíjí tak, jak by si člověk představoval. Dvě velmi blízké kamarádky Lisa a Maggie z USA by mohly vyprávět. Po několika nevydařených vztazích začaly pochybovat o tom, že kdy najdou pravou lásku a založí rodinu. Třicítka se už dávno překulila a biologické hodiny tikaly jako o život. Nemělo smysl hledat muže jen proto, aby dodal materiál. Dnešní medicína je natolik pokroková, že umožňuje založit rodinu i ženám, které vedou single život.

Složitý výběr

Neváhaly a navštívily kliniku, kde jim měli se smělým požadavkem poradit. Lisa a Maggie chtěly otěhotnět ve stejný čas, aby si byly stále blízké, prožívaly všechny krásné momenty v době očekávání společně, aby si jejich děti mohly hrát a vyrůstaly ve stejnou chvíli. Plán byl skvěle promyšlený. Proces výběru ženy nepodcenily a velice pečlivě si pročítaly všechny materiály. U většiny dárců byly zevrubné lékařské zprávy, osobní vzkazy a dokonce i hlasové záznamy. Ženy byly nadšené z přístupu kliniky a možností, které nabízí.

Zpoždění

Příroda ale ošálit nejde a zatímco starší Lisa (34) otěhotněla téměř okamžitě bez složitějších a invazivních zásahů, Maggie (32) měla první dva měsíce smůlu. Byla odkázaná na podpůrné léky, doplňky s hormony a injekce, které si sama píchala do břicha. Po dvou měsících se v době ovulace provedl plánovaný zákrok a žena dva měsíce po své přítelkyni také otěhotněla. Od momentu, kdy se dozvěděla radostnou novinu, bez sebe neudělají ani krok. Chodí spolu na všechna vyšetření, mluví o svých pocitech, nakupují výbavičku, vaří a momenty očekávání informují skupinu na sociálních sítích, kterou založily na samém začátku.

V říjnu proběhl bezproblémový porod a první část mise je s úspěchem u konce. Druhá žena by měla porodit na začátku ledna. Na lásku nezanevřely a stále doufají, že se jednou ten pravý muž objeví, ale s mateřství nechtěly dál otálet a splnily si sen.