Sladké jednohubky: Jsou snadné na přípravu a budou vám mizet pod rukama!

Oslavte víkend vynikajícími mini dortíčky, které potěší každou vaši chuťovou buňku.

Malinové minidortíčky

Co budete potřebovat: na korpus: ¾ hrnku rozdrcených celozrnných sušenek, 2 lžíce rozpuštěného másla, 1 lžíci cukru; na maliny: 100 g malin, 1 lžíci cukru; na náplň: 450 g krémového sýra (např. Lučina nebo Žervé), ¾ hrnku cukru, špetku soli, ½ lžičky mandlového aroma, 2 vejce

Postup:

1. V misce dobře smícháme rozdrcené sušenky s máslem a cukrem. Formičky na 16 muffinů vyložíme papírovými košíčky, do každé dáme lžíci připravené směsi a umačkáme ji na dno (výborně to jde dnem menší skleničky). Formičky vložíme do trouby vyhřáté na 165 °C a pečeme 5 minut. Vyjmeme je z trouby a necháme vychladnout.

2. Maliny rozmixujeme s cukrem a propasírujeme je přes jemné síto, abychom je zbavili semínek.

3. Elektrickým šlehačem v míse vyšleháme sýr do nadýchaného krému a zašleháme do něj cukr, sůl, mandlové aroma a nakonec do krému jedno po druhém důkladně vešleháme vejce.

4. Sýrovou náplň rozdělíme do košíčků s předpečeným korpusem. Na povrch každého přidáme několik kapek rozmixovaných malin a pomocí špejle nebo párátka maliny lehce promícháme se sýrovou náplní, abychom vytvořili mramorování.

5. Dortíčky vrátíme zpět do trouby a pečeme asi 20 minut, až náplň ztuhne. Hotové dortíčky necháme vychladnout a pak je ještě necháme důkladně vychladit alespoň 4 hodiny v lednici.

Kafe.cz radí:

  • 1 hrnek = 250 ml
  •  Ozdobte každý dortíček těsně před podáváním několika lístky čerstvé máty. Budou ještě voňavější.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky