Šok

Sia se vdávala velice brzy. Bylo jí pouhých 18 let. I tak její manželství vydrželo několik let a narodily se jí dvě krásné děti. Když se jí před šesti měsíci vztah rozpadl a rozvod byl definitivní, zjistila, že čas s dětmi je to nejcennější, co má. S bývalým manželem se domluvili na střídavé péči a po týdnu se děti stěhují od matky k otci a zpět. Až po rozvodu Siu dohnaly výčitky a černé svědomí. Dřív byla šťastná za každý den, když se její muž o děti postaral nebo usnuly a ona mohla čas trávit u internetu, na chatu nebo hraním her na mobilním telefonu. Neviděla důvod, proč by měla dětem věnovat každou chvilku svého volného času, když tu budou už navěky. Střídavá péče jí ale otevřela oči. Najednou má dva týdny v měsíci volno a neví, jak s časem naložit.

Svědomí

Živí se jako osobní trenérka a koučka. Sama si prošla velkou proměnou a zbavila se madel lásky a nehezkých faldíků. Má za sebou ohromné výsledky a oslovují ji ženy i muži. Dodržuje přísný jídelníček, miluje běh, posilování s vlasní váhou a jógu, bez pohybu nežije. A vede k němu i své děti. Radí ženám, jak se co nejrychleji dostat do formy po fyzické i psychické stránce. Ona sama si ale prošla velmi těžkým obdobím, kdy zpytovala svědomí. Střídavá péče se neptá, a tak letos "odevzdává" děti na Den díkuvzdání i vánoční svátky. Nejkrásnější chvíle v roce stráví sama. Za poslední půlrok prožila s dětmi tolik zábavy, co nestihla za předešlé roky. Každý týden pečlivě plánuje, aby s nimi vyrazila na výlet, za poznáním, do přírody, do kina, ale i si třeba jen lehla vedle nich do postele a četla jim pohádky. Nikdy si na ně tolik času neudělala a dodnes toho lituje.

Lepší

Když poprvé odvezla dceru na balet, vydržela celou lekci a těsně před koncem odjela, protože si ji na následující týden vyzvedával otec, seděla v autě a nedokázala zastavit pláč. Pocit, že je špatná matka, jí nedal spát. I její manžel se snaží trávit vyhrazený čas s dětmi naplno a zbytečně ho nemarní. Rozvod tak paradoxně udělal z obou mnohem lepší rodiče. Pochopili, že dítě je skutečný dar, kdy každá minuta s ním stojí za to.