Nesmělý začátek

Shannu a Josepha potkal v životě osud, na který se nelze předem připravit. Ani ve snu je nenapadlo, že adopcí chlapce rozpoutají kolotoč, který půjde jen těžko zastavit. Nabídkou pomoci matce v nouzi, která pocházela z nuzných poměrů, mnoha sourozenců a sama si nebyla jistá, kdo je otcem, započal životní příběh, který dal dvěma dětem lásku a zázemí, které si zaslouží.

Černobílý svět

Když si pár, který měl problémy s početím, adoptoval Mila, celý svět se ze dne na den točil jen kolem něho. Kombinace pocitu z dobrého skutku a dětské radosti zapůsobila na rodiče víc, než se domnívali. Do pár měsíců oznamovali světu další radostnou novinu. Čekali vlastního synka. Milo a Noah se téměř hned spřátelili a nepřipouštěli si rozdílnosti v původu, kultuře ani barvě pleti.

Až příliš smělá nabídka

Shanna a Joseph nemohli být šťastnější, měli rodinu, dva rošťáky a život naplněný láskou. Do jejich cesty se ale chystalo ještě jedno překvapení. Páru se ozvala Milova matka, které se život znovu otočil naruby. Byla si moc dobře vědoma toho, že nedokáže svým dětem zajistit dětství a její sociální, ekonomická a finanční situací se změní jen těžko. A tak se znovu obrátila na mladý pár a učinila nevšední nabídku.

V náruči třímala malou holčičku a doufala, že se jí Shanna s manželem ujmou. Mohla by tak žít po boku svého bratra a neživořit. Dvojnásobní rodiče se dostali do ošemetné situace, která se nedala ošálit nebo obejít. Argumenty protistrany byly nesmírně silné, že se nedalo odmítnout. Druhá adopce na sebe nenechala dlouho čekat. Díky Milovi neměly úřady moc otázek a neotravovaly zbytečnými průtahy.

Pohoda

Shanna, Joseph, Milo, Noah a tříměsíční Onni žijí v americkém Utahu. Jsou v pravidelném kontaktu s biologickou matkou dvou adoptovaných dětí. Respektují životní podmínky, ze kterých vzešly. Nebýt jejich dobrého srdce, jen těžko odhadovat, jaký život by Mila a malou Onni čekal. Přesto se necítí vyjímeční a nežádají za své dobré skutky uznání. Pomoc je pro ně totiž přirozená.