Až do konce června si mohou hosté na hotelové terase s výhledem na Dunaj a nábřeží vychutnat jahody, které jsou šťavnaté, sladké a osvěžující.

V jahodové nabídce jsou připravené čerstvě natrhané jahody s limetkovým créme fraiche, tradičný jahodový tart s vanilkovou omáčkou nebo mačkané jahody s kořením a vanilkovou zmrzlinou. K těmto lahodným dezertům si mohou milovníci vína dopřát také pohár šumivého vína rosé nebo šálek bio kávy, které se podávají v Arte Wine & Tapas.

Igor Čehy vystřídal na postu šéfkuchaře Kempinski Hotela River Park Bjoerna Juhnkeho, předtím působil jako šéfkuchař a spolumajitel restaurace Mlýn 108 v Modre.

Hrst čerstvě natrhaných jahod s limetkovým créme fraiche

Ingredience pro 4 osoby:

jahody 600 g
Creme fraiche 120 g
limetková kůra
vanilkový cukr 10 g

Postup:

Čerstvé jahody opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme stopky a nakrájíme na půlky. Našleháme creme fraiche, ochutíme nastrouhanou kůrou limetky a vanilkovým cukrem. Servírujeme ozdobené mátou ve vychlazeném poháru.

Tradiční jahodový tart s vanilkovou omáčkou

Ingredience pro 4 osoby:

jahody 400 g
linecké těsto 200 g
cukrářský žloutkový krém (Creme patisserie) 200 g
dortové želé červené
vanilková žloutková omáčka (Creme Anglaise) 200 g

Postup:

V dortové formě vyložené těstem a zatěžkané fazolemi upečeme základ na tart. Po vychladnutí ho naplníme cukrářským krémem a znovu necháme vychladnout. Potom na krém naklademe umyté a nakrájené jahody a na závěr je zlehka přelijeme dortovým želé. Po vychladnutí rozkrájíme a servírujeme společně s vanilkovou omáčkou.

Mačkané jahody s kořením a vanilkovou zmrzlinou

Ingredience pro 4 osoby:

jahody 600 g
vanilková zmrzlina 120 g
med 20 g
zelené koření v nálevu 2 g

Postup:

Čerstvé jahody opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme stopky a rozmačkáme vidličkou. Servírujeme s kopečkem vanilkové zmrzliny a na závěr přelijeme medem ochuceným drceným zeleným kořením. Ozdobené mátou servírujeme ve vychlazeném poháru.