Šéfkuchař luxusního bratislavského hotelu prozradil své jahodové recepty

Sezona jahod je v plném proudu a šéfkuchaři se předhánějí v nabídkách na méně či více originální způsoby jejich zpracování. Speciální jahodové osvěžení si pro hosty Kempinski Hotelu River Park v Bratislavě připravil jeho nový šéfkuchař Igor Čehy, a to dokonce z vyhlášených bio jahod ze slovenského Záhoří.

Až do konce června si mohou hosté na hotelové terase s výhledem na Dunaj a nábřeží vychutnat jahody, které jsou šťavnaté, sladké a osvěžující.

V jahodové nabídce jsou připravené čerstvě natrhané jahody s limetkovým créme fraiche, tradičný jahodový tart s vanilkovou omáčkou nebo mačkané jahody s kořením a vanilkovou zmrzlinou. K těmto lahodným dezertům si mohou milovníci vína dopřát také pohár šumivého vína rosé nebo šálek bio kávy, které se podávají v Arte Wine & Tapas.

Igor Čehy vystřídal na postu šéfkuchaře Kempinski Hotela River Park Bjoerna Juhnkeho, předtím působil jako šéfkuchař a spolumajitel restaurace Mlýn 108 v Modre.

Hrst čerstvě natrhaných jahod s limetkovým créme fraiche

Ingredience pro 4 osoby:

jahody 600 g
Creme fraiche 120 g
limetková kůra
vanilkový cukr 10 g

Postup:

Čerstvé jahody opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme stopky a nakrájíme na půlky. Našleháme creme fraiche, ochutíme nastrouhanou kůrou limetky a vanilkovým cukrem. Servírujeme ozdobené mátou ve vychlazeném poháru.

Nepřehlédněte


čtenářů si právě čte tento článek