Přímý zásah

Sarah je 36 let. Za tři měsíce by se jí měl narodit syn, ale cesta k rozhodnutí, že se chce stát matkou, byla trnitá. Zásadní impuls k tomu dala nevědomky její babička během rodinného setkání.

Celá rodina se sešla na zahradě a veškerou pozornost poutal nejmladší člen. Sestra Sarah měla tříměsíční miminko. Byly zrovna v družném rozhovoru, když začalo dítě plakat a nebylo k utišení. Sarah ho vzala a odešla s ním domů. Během pár minut se uklidnilo a ona pochopila, jak moc touží po vlastním dítěti. Se spokojeným uzlíčkem se vrátila. Tiše broukala a pohupovala jím. Všichni se usmáli a dál pokračovali v zábavě. Najednou se ale ozvala babička a nevědomky vrazila Sarah kudlu do zad. "S dítětem by ti to tak slušelo, škoda, že se toho nedočkám!"

Krach

Sarah už za sebou měla jedno manželství. Bylo jí čerstvých třicet, když řekla osudové "ano". Vydala se vstříc novému životu po boku perfektního muže. Krátce po svatbě se začali snažit o dítě, ale všechny snahy byly marné. Po dvou letech neúspěchů dal její muž dalším pokusům stopku a vzdal se myšlenky na rodinu. Sarah nedokázala takovou zradu přejít a po roce se vyhořelé manželství rozpadlo. Dva roky po rozvodu byla stále svobodná, ale ve skrytu duše tajně toužila po vlastním prckovi. Randila a zajímala se o muže, ale bála se, že dá znovu své srdce někomu, kdo o to nestojí a hraje s ní podvodné hry. A tak dala přednost životu single a smířila se s tím, že bude milující tetičkou.

Světlo

Slova babičky jí zabolela do morku kostí. Omluvila se a zaběhla do domu, kde se zavřela do koupelny a otočila kohoutky, aby nebylo slyšet její vzlykání. Hned týden po nepříjemné zkušenosti ale sebrala odvahu a objednala se na kliniku. Cíl byl jasný a babička v ní probudila dlouho dřímající touhy po vlastním dítěti. Už druhý pokus byl úspěšný a za tři měsíce se Sarah narodí syn. Sice musela nastoupit na rizikové těhotenství, ale vše probíhá bez problémů. Každý ultrazvuk prožívá se slzami v očích, nakupuje výbavičku a roustoucí břicho s pokladem uvnitř je pro ni středobod vesmíru.