Češi jsou národ milující letní grilovačky s přáteli a rodinou. A proto vám přinášíme 5 různých a chutných receptů, kterými ohromíte i největšího gurmána.
Grilovaný losos v sezamu
Co budete potřebovat: 6 plátků čerstvého lososa po 150 g, 800 g lilku, 50 g česneku, 100 g sezamových semínek, 50 g opražených piniových ořechů, šťávu z 1 citronu, sladkolistou petržel, kmín, pepř, sůl
Postup:
1. Předehřejte gril nebo horkovzdušnou troubu na 160 °C. Kousky ryby osolte, opepřete a pečlivě obalte v sezamu. Vložte do pekáčku nebo na grilovací fólii a zhruba 10 minut pečte.
2. Poté na gril nebo do trouby vložte rozpůlené lilky. Po 25 minutách z nich lžící vyškrabejte dužninu a spolu s ostatními přísadami ji rozmixujte na jemnou pastu. Tou pak přelijte pečeného lososa a podávejte.