Inspirace v kuchyni není nikdy dost, proto jsme pro vás připravili hned pět receptů, jejichž hlavní ingrediencí jsou jednoduše řízky.
Pikantní vepřové řízky
Na 4 porce budete potřebovat:
vepřové maso 4 porce (kotlety)
pomeranč 1/2 kusu
koňak (40%) 1 lžíce
olej 3 lžíce
paprika feferonka 1 kus
paprika žlutá 1 kus
mrkev 2 kusy
cibulová nať 2 kusy
cibule červená 1 kus
šťáva 250 mililitrů (mrkev-pomeranč )
moučka škrobová 1 lžička
šťáva citronová 2 lžíce
sůl
pepř
Postup přípravy
Řízky lehce naklepejte, osolte, pokapejte šťávou z 1/2 pomeranče smíchanou se lžící koňaku a nechte rozležet. Na pánvi vytřené olejem nebo na grilu maso opečte z obou stran doměkka.
Zpěňte na oleji drobně nakrájenou feferonku, na nudličky nakrájenou papriku, na nudličky nakrájené mrkve, nasekané naťové cibulky a na měsíčky nakrájenou červenou cibuli.
Smíchejte šťávu se škrobovou moučkou, citronovou šťávou, solí, pepřem, nalijte na zeleninu a za stálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne. Maso rozdělte na talíře, přelijte omáčkou a podávejte s rýží.
Prostudujte si i následující recepty, jistě si vyberete. Stačí kliknout na šipku.