Řízky na pět způsobů: Pikantní, bezlepkové, plněné meruňkami, v sýrové krustě a ovčácké

Inspirace v kuchyni není nikdy dost, proto jsme pro vás připravili hned pět receptů, jejichž hlavní ingrediencí jsou jednoduše řízky.

Pikantní vepřové řízky

Na 4 porce budete potřebovat:
    vepřové maso 4 porce (kotlety)
    pomeranč 1/2 kusu
    koňak (40%) 1 lžíce
    olej 3 lžíce
    paprika feferonka 1 kus
    paprika žlutá 1 kus
    mrkev 2 kusy
    cibulová nať 2 kusy
    cibule červená 1 kus
    šťáva 250 mililitrů (mrkev-pomeranč )
    moučka škrobová 1 lžička
    šťáva citronová 2 lžíce
    sůl
    pepř

Postup přípravy
Řízky lehce naklepejte, osolte, pokapejte šťávou z 1/2 pomeranče smíchanou se lžící koňaku a nechte rozležet. Na pánvi vytřené olejem nebo na grilu maso opečte z obou stran doměkka.

Zpěňte na oleji drobně nakrájenou feferonku, na nudličky nakrájenou papriku, na nudličky nakrájené mrkve, nasekané naťové cibulky a na měsíčky nakrájenou červenou cibuli.

Smíchejte šťávu se škrobovou moučkou, citronovou šťávou, solí, pepřem, nalijte na zeleninu a za stálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne. Maso rozdělte na talíře, přelijte omáčkou a podávejte s rýží.

Prostudujte si i následující recepty, jistě si vyberete. Stačí kliknout na šipku.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek