Dobrá hospodyně i pro pírko… nebo už ne tak úplně?

Nemusíte mít strach z obvyklých rad, jak být nejlepší hospodyňkou, která vymete každý kout, i kdyby měla padnout. Podíváme se spíš společně na modernější a efektivnější způsoby úklidu. Vše prochází svým vývojem a tak je tomu i u úklidu. Některé ze starých dobrých babičkovských rad určitě není dobré opomíjet, jiné zvyky jsou však už nahrazeny inovacemi.

Tipy od babičky i z tradic feng-šuej

Klasický zvyk pustit do bytu čerstvý vzduch má své opodstatnění, jelikož po zimním období vytápění a rychlého větrání dům opravdu potřebuje pořádnou dávku čerstvého vzduchu. Větrání nám radily již babičky, odborníci na feng-šuej zase radí udělat čistku v nepotřebných věcech. Podlaha i nábytek by se prý měly očistit vodou s mořskou solí a navázat tak nashromážděnou negativní energii.

Od koštěte k novinkám

Pokud si přejte svěží vánek vnést i mezi vaše domácí spotřebiče, nechte staré koště a obyčejný vysavač v koutě a pozvěte si do bytu robotický vysavač. Ano, přesně, takové ty malé kulaté věci na kolečkách, které brázdí váš byt, dokud nepožerou všechnu špínu. Právě díky nim bude i jarní úklid mnohem jednodušší.

Není robot jako robot

Na českém trhu existují desítky robotických vysavačů, ale pouze některé z nich dokážou skutečně efektivně vysávat a vlastně pouze jediný si může říkat robot. Ten má na svědomí americká značka iRobot, specialista na robotiku a výrobce domácích a zároveň profesionálních armádních či zdravotnických robotů. Vybrat si může ze dvou řad Roomba 500 a Roomba 700, jejichž kvalita je oceňována jak ve spotřebitelských, tak i odborných soutěžích. O kvalitě hovoří i 8 milionů spokojených klientů na celém světě.

Roomba je bomba!

Když unikátní systém Dirt Detect zaznamená na koberci silně znečištěné místo, iAdapt zařídí, aby se mu Roomba řádně věnovala. Jako výsledek vysavač krouží na znečištěném místě, dokud není čisté. Veškeré prachové částečky zachytí dvojice HEPA filtrů. Stále ještě pochybujete nad efektivitou takových vysavačů? Podívejte se na video níže a už nebudete chtít nic než jen robotický vysavač Roomba.

Zdroj: Youtube

Zkrátka úklid v pohodě

Pokud si nyní pořídíte podobného pomocníka, bude už každý úklid snadnější! S větráním a tříděním věcí vám bohužel nepomůže, ale velmi oceníte, že během odpoledne u kávy za vás vyluxuje celý byt někdo jiný! iRobot Roomba se stane vaším dalším domácím mazlíčkem.