Recepty na čtyři zásadní velikonoční dobroty

Přípravy na letošní Velikonoce vrcholí. Přinášíme vám tedy opět recepty na základní velikonoční pokrmy, které by neměly na svátěčním stole chybět.

Biskupský beránek

Co budete potřebovat: 4 vejce, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 150 g másla nebo Hery, 300 g polohrubé mouky, 0,5 balení kypřicího prášku do pečiva, 70 ml mléka, 1 lžičku citronové kůry, 50 g rozinek, 50 g kandovaného ovoce, 50 g ořechů, bílou čokoládovou polevu

Postup:

1. Žloutky utřete s máslem a cukrem do husté pěny, vmíchejte do ní střídavě mléko a mouku promíchanou s práškem do pečiva, pak citronovou kůru, rozinky, drobně nasekané ovoce a ořechy.

2. Nakonec vmíchejte ušlehaný sníh z bílků.

3. Těsto dejte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na beránka. V předehřáté troubě ho zvolna upečte a opatrně vyklopte. Nechte zchladnout a přelijte rozehřátou polevou.

Kafe.cz říká:

  • Beránka můžete po přelití polevy posypat slunečnicovými semínky v jogurtové a barevné polevě.

Nepřehlédněte


čtenářů si právě čte tento článek