Vymyslete, proč vstát

Mnohem lépe se vstává z postele, když máte motivaci. Zkuste proto každý večer vymyslet něco, nač se druhý den můžete těšit. Až ráno zazvoní budík, vzpomeňte si na onu radostnou událost. Uvidíte, že se vám hned bude vstávat lépe.

Jděte spát dříve

Dostatek spánku je víc než důležitý, a tak pokud vstáváte opravdu brzy, zkuste si zvyknout chodit spát dřív. Poslouchejte své tělo, a jakmile se večer budete cítit opravdu unavená, nepřepínejte se a jděte si lehnout. Ne nadarmo se říká, že ráno je moudřejší večera. A řada věcí může do druhého dne počkat.

Žádných dalších pět minut!

Když vám ráno zazvoní budík, pravděpodobně ho zaklapnete se slovy: „Ještě pět minut…“ Věřte, že takové vstávání je mnohem horší, než kdybyste co nejrychleji vyskočila z postele. Pět minut se totiž ještě protáhne, vy budete jen více rozespalá a rozladěná, a to novému pracovnímu dni neprospěje.

Vyskočte z postele

Nejlepší, co můžete po ránu udělat, je vyskočit co nejrychleji z postele a opustit ložnici. Tak se totiž probudíte mnohem lépe, než kdybyste ještě pospávala, a pak zkoušela pomalu vstát. Ideální pro nastartování organismu je se hned po ránu zabavit nějakými činnostmi – třeba chystáním snídaně.

Pořiďte si pořádný budík

Příjemná melodie z mobilního telefonu, kterou se ráno necháváte budit, vás spíše uspí, než probudí. Řešení je jednoduché. Pořiďte si klasický budík s pořádně nepříjemným zvukem. Ten vás vzbudí zaručeně. Pokud máte problém s tím, že jej zaklapnete a spíte dál, postavte jej mimo dosah, abyste musela vstát k tomu, že jej zaklapnete. Nebo si vyberte nějaký, který se jen tak nedá.

Tipy Kafe.cz

Budíky, se kterými do práce nezaspíte