Teplota je klíč k dobré kávě

Ať už zvolíte jakýkoli způsob přípravy kávy věřte, že teplota vody, kterou kávu zalijete, rozhodne, zda si na ní opravdu pochutnáte. Pro přípravu turka je dobré použít vodu mírně pod bodem varu, asi 98 oC. Pro french press je ideální teplota vody kolem 95 oC. Pokud se rozhodnete pro šálek nápoje z instantní kávy, voda by měla mít pouze 90 oC. Když použijete příliš horkou vodu, kávu přepálíte a její pravá chuť se vytratí. Abyste neztratili ani aroma kávy, je důležité si nahřát hrnečky, protože chladné šálky rychle srazí teplotu nápoje a aroma kávy se nestihne plně rozvinout.

Nechte starost na kávovaru

Jednoduchou volbou, jak ohlídat správnou teplotu vody, je nechat přípravu na kávovarech. Ty navíc spolehlivě ohlídají i optimální tlak pro spaření kávy, aby výsledný šálek chutnal téměř jak od profesionála. U kávovarů Tchibo Cafissimo stačí zvolit druh nápoje a stisknout příslušné tlačítko. Kapsle Tchibo garantují prvotřídní kvalitu kávy, která je ihned po upražení a namletí hermeticky do kapsle uzavřena, aby byla chráněná před vzduchem a vlhkostí. Díky tomu

si zachovává aroma a čerstvost. Kávu si vyberete podle vlastního vkusu ze široké nabídky jednotlivých druhů kapslí. Rozmanitost chutí může doplnit i dobrý pocit z toho, že veškerá káva v kapslích je certifikovaná, tedy vypěstovaná trvale udržitelným způsobem – ohleduplně k lidem i životnímu prostředí. Nově si na těchto kávovarech připravíte i čaj, jelikož Tchibo rozšířilo svoji nabídku o čajové kapsle Teatime.

Pomocník přesně pro vás

Existuje celá řada různých druhů kávovarů, a proto je dobré zvážit, jakou kávu si připravujete nejčastěji, abyste vybrali správně. Například kávovary Tchibo Cafissimo se liší nejen svými specifiky pro přípravu nápoje, ale i designem, který je pro interiér rovněž důležitý.

Nejnovější z nabídky je plně automatický kávovar Tchibo Cafissimo Latte, jehož hlavním znakem je zásobník na čerstvé mléko. Díky němu se z něj stává specialista na kávové mléčné nápoje. Jednoduše, rychle a čistě připraví výborné cappuccino nebo latte macchiato. Praktický je i jeho zásobník na použité kapsle. Cafissimo Classic je elegantní kávovar s integrovanou parní tryskou, která rovněž pomůže připravit mléčnou pěnu pro kávové speciality. Vyhovuje těm, kteří si s přípravou kávy rádi trochu pohrají. Nejmenší z nabídky je Cafissimo Compact, jenž je určený především milovníkům kvalitního espressa, caffe crema a filtrované kávy, tedy pro přípravu černé kávy bez mléka. Rovněž má zásobník na použité kapsle. Všechny kávovary jsou k dostání v různých barevných variantách. Více se dozvíte na www.tchibo.cz/cafissimo.