Tak třeba Karel, moje úplně první láska ze střední školy. Prima kluk, sportovec, ale pak se začal víc kamarádit se skleničkou červeného než s činkami, chytil se podivné party a nakonec ho zavřeli kvůli nějakým nelegálním kšeftům.

Hodné holky to mají těžké

  • Irena skutečně nemá úplně nejšťastnější ruku při volbě partnerů a zbytek pak zřejmě dorazí svou přílišnou oddaností. Nejvýstižněji to popsal nudící se motorkář Matěj. „Hodný holky“ to prostě mívají v životě těžké!
  • Přílišná jistota partnerským vztahům nesvědčí. Domácký typ ocení teprve muž zralý, ale i ten často jen do chvíle, než se kolem něj začne míhat nějaká méně dostupná sukně. Pro vztah je zkrátka devastující taková manželka, která svému muži „splývá s bytovým zařízením“. Jak má po ní toužit, když mu ani trošku neuniká a nedá mu ani malou možnost, aby ji mohl postrádat?
  • Zajímavá jsou také kritéria, podle nichž si Irena partnery volí. Karel = prima kluk, sportovec. Matěj = stříbrné žihadlo a kožený overal. Jirka = slušňák v obleku. Vše lze ale vidět i jinak. Karel byl první láska už ze střední školy. Životnost takových vztahů se zpravidla počítá spíše v měsících než v letech. Matěj mohl být náplast na nezhojenou ránu a zároveň symbol ohnivého živlu. Byla asi jen otázka času, kdy se Irena spálí (nikoli jen o výfuk jeho motorky). A Jirka? Hojivá mast na utržené spáleniny - právě proto, že byl tak jiný. Rozmazlující, uhlazený kravaťák, který ji nejspíš i miloval, zároveň však byl bohužel „tak trochu ženatý“.
  • A nakonec Petr, poléčený alkoholik. Kdyby ho potkala jako prvního, možná by ho brala všemi deseti. Její dnešní váhání chápu jako doklad zrání. Abstinující alkoholik je skutečně partner zvýšeně rizikový. Pokud ale už abstinuje dost dlouho, minimálně v řádu let, pak by si snad zasloužil šanci! Třeba by stačilo ještě chvíli vyčkat a přesvědčit se, zda má, či nemá svůj problém pod kontrolou.