Partnerova rodina je často těžký oříšek. Naučte se s nimi vycházet. Tipy najdete v galerii.

Pohoda

Jmenuji se Radka a je mi 33 let. Myslela jsem, že už mě v životě nic nepřekvapí a mám dost ostré lokty na to, abych se s neoprávněnou kritikou poprala. Přítelova matka je ale silný kalibr a do sporu se mi nechce. Snažím se konflikty s ní mírnit, ale poslední dobou si připadám, že jen odvracím jeden její výpad proti mně za druhým.

Bez důvodu

S přítelem jsme spolu čtyři roky. Ještě nikdy jsem nebyla tak šťastná. Po letech randění a marných nadějí, že bych konečně našla toho pravého, jsem zakotvila v pohodovém vztahu s mužem, který se netají tím, že touží po svatbě a dítěti. Už stokrát jsem se snažila sebe samotnou přesvědčit, že je to můj život a nemusím se na nikoho ohlížet, ale jeho matka mi leží v žaludku. Kdyby aspoň ty pomluvy, které pouští do světa, byly založené na pravdě. Je to ale jen ubohá lež.

Pokus

Dva měsíce zpátky na mě ušila podraz, který nemá obdoby. Zapletla do toho i svého přítele Mirka. Nebudu lhát. Je hezký, prošedivělý, sexy, vtipný, sečtělý a pětapadesát by mu nikdo nehádal. Divím se, že s tak podlou ženskou bez vkusu může být. Přítel odjel s kamarády na rozlučku se svobodou a já zůstala doma sama. Zničehonic se u dveří objevil Mirek. Chtěl se jen vypovídat. Rozvalil se do gauče a já otevřela víno. Ráda jsem si s ním povídala, byl mi blízký svým přístupem k životu. O našich vztazích nepadlo ani slovo. Když si ale začal přisedávat blíž a konverzace nabírala na obrátkách, dala jsem mu jasně najevo, že zachází příliš daleko. Zařadil zpátečku, ale ještě mezi dveřmi mě pohladil po tváři. To už mi bylo jasné, že je to jen sprostá bouda, jak mě nachytat. Marně, jsem věrná.

Obavy

Nikomu jsem se nesvěřila. Přítel je bačkora a na svou matku si nedovolí ani zvýšit hlas. Stál by sice na mé straně, ale nebojoval by. Příští týden jede celá jeho rodina na Slovensko za příbuznými. Mně to pracovní povinnosti nedovolují, a tak budu celý víkend trnout hrůzou, co všechno za lži se o mě přítel dozví. Nikdo z jeho rodiny se mě nezastane, matka mluví za všechny a nikdo se nedovolí oponovat. Ona je bohužel přesvědčená, že mu ničím život. Ať ale přemýšlím sebevíc a piplám se ve vlastním životě, nevidím důvod, proč bych jí měla být trnem v oku. Pracuji, slušně vydělávám, jsem upravená, mám dobré vzdělání, vlastní byt a jejího jediného synka miluji k zbláznění.

Bojím se, že budu jednat ve zkratu a podřežu větev, na které si teď lebedím. Už mi na mysl přišel i rozchod. Ze strachu před ní...

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.