Podal jsem ženě pomocnou ruku. Jen mě ale zneužila a mojí podpory si nevážila. Bál jsem se zdravotních komplikací a radši jsem ji donutil jít na interrupci.

Šance

Našel jsem si ženu a bláznivě se zamiloval. Všichni mě od ní zrazovali. Byla to feťačka. Ze všeho jsem jí ale pomohl a ona začala stoupat vzhůru. Vykřesal jsem z ní nádhernou ženskou, byla pracovitá, našla si skvělé zaměstnání, kde se dostala hodně vysoko. I doma se uměla kolem domku a plotny ohánět. Měli jsme spolu krásný a pohodový život. O minulosti jsme se nebavili. Když po roce a půl otěhotněla, byl jsem šťastný. Už dlouho jsem s ní toužil založit rodinu, bezmezně jsem ji miloval.

Nevděk

S vyšší pozicí jí ale přibylo povinností a i přes očekávání zůstávala v práci přesčas a chodila na firemní schůzky. Krásná, upravená, vyvoněná. Nosila těsné šaty na tělo s dlouhým rukávem a vysokými podpatky. Nikdy jinak. Jednou se ale vrátila pozdě v noci, stoupla si k posteli a začala mě vydírat. Byl jsem v šoku. Ptala jsem na všechno možné, ale dohromady to nedávalo smysl. Přiznala se, že se vrátila k drogám. Vyčetla mi, že jsem si ji přetvořil k obrazu svému a byl slepý. Ano, byl, nevšiml jsem si, že opět spadla do závislosti, ze které jsem jí horko těžko dostal. V tu chvíli zničila všechno hezké. Miloval jsem ji, věřil jsem jí. Dal jsem jí všechno, domov, čas, lásku, šanci na nový začátek a rodinu.

Konec nadějí

Ještě ten večer jsem jí dal peníze na potrat. Nedokázal bych žít s vědomím, že jsme přivedli na svět postižené a od prvního dne závislé dítě. Nechal jsem ji u sebe přespávat do výplaty a pak ji bez výčitek vyhodil. Dnes opět stojí v parku a děsí kolemjdoucí. Je to zase ta stará, ušmudlaná a smradlavá feťačka bez ničeho. Je mi jí líto, ale zahodila všechno, co jsme spolu vybudovali.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenáře, který jej předal redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenáře pozměněna.